Дата публікації:
25 січня 2024
Кількість переглядів:
1211
Поділитися:

У межах реалізації наукового співробітництва між закладами-партнерами за програмою «Ініціатива єднання» до Сумського державного університету надійшов гуманітарний вантаж від Університету міста Ліверпуль.

Надіслане британськими колегами надсучасне обладнання забезпечить потреби лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab» і лабораторії поведінкових наук Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту.

Унікальні можливості устаткування, подарованого британським університетом-партнером, спільно протестували ректор Василь КАРПУША, проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО, директор організаційно-методичного центру технологій електронного навчання Юрій ЗУБАНЬ та в.о. директора Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Олексій ЛЮЛЬОВ.

Учасники презентації обговорили потенційні напрямки використання інноваційних приладів, надзвичайно корисних в час розвитку цифрових технологій.

«Нове оснащення розширить парк сучасного наукового обладнання СумДУ для проведення інноваційних наукових досліджень», – наголосив Анатолій ЧОРНОУС.

«Завдяки цьому обладнанню ми зможемо більш ефективно забезпечити роботу відео-студії та вебінар-студії, а також лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab». Це – комплекти устаткування, призначеного для якісного статичного освітлення: мобільні конструкції – моноподи і триподи, освітлювачі, накамерні монітори для відеообладнання, мікрофони для безпроводової трансляції звуку, вебкамери для студій, моноблок Apple Mac mini», – зазначив Юрій ЗУБАНЬ.

Частина обладнання відповідає потребам лабораторії поведінкових наук Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту, що спеціалізується на дослідженні людської поведінки і сприйняття, емоційного стану та фізіологічних реакцій. Як зауважив Олексій ЛЮЛЬОВ, нові прилади суттєво підвищать ефективність проведення досліджень.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА, переважають приємні емоції вдячності зарубіжним колегам з Університету-побратима, які задля розвитку науково-дослідної співпраці з СумДУ підсилюють нашу матеріальну базу. «Сумський державний університет одним із перших доєднався до програми «Twinning Initiative» («Ініціатива єднання»), успішним результатом якого стало отримання в якості університету-побратима визнаного в світі вишу – Університету м. Ліверпуль. Протягом 2023 року наша співпраця здійснювалась за широким спектром напрямів: наукове співробітництво, виконання грантових проєктів, академічна мобільність, підвищення кваліфікації тощо.  Маємо потужні плани співпраці і на 2024 рік», – зазначив Костянтин КИРИЧЕНКО.

 «Інноваційне обладнання, яке передали друзі і колеги з Ліверпуля, допоможе розширити технологічні можливості наших лабораторій, підвищити професійні компетентності фахівців. Щиро вдячні за допомогу, яку британський університет-побратим надає колективу СумДУ від початку повномасштабного вторгнення. Така підтримка у цей складний час надзвичайно цінна, вона мотивує рухатися вперед!», – прокоментував подію ректор Василь КАРПУША.


 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]