Дата публікації:
07 лютого 2024
Кількість переглядів:
397
Поділитися:

Міжнародна організація з міграції (МОМ) у межах проєкту «Шлях стійкості», що фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини, провела тренінг для представників академічних інституцій.

Серед 20 учасників, обраних за результатами конкурсного відбору з-поміж понад 200 претендентів, представниця Сумського державного університету – асистентка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Крістіна САХНО.

Програма тренінгу передбачає підготовку тренерів на базі ЗВО, які будуть надалі залучені до створення мережі консультантів за принципом «Рівний – рівному» з числа ветеранів, зокрема ветеранів з інвалідністю, членів їхніх родин, членів родин загиблих, представників ветеранських організації, громад, органів влади для розбудови дієвої системи сервісів з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки по всій Україні.

Співпраця з академічними установами, навчання працівників ЗВО, розробка та робота за відповідними навчальними програмами забезпечить системний підхід до формування в Україні сталої системи підготовки фахівців, які будуть спроможними самостійно долучатись до надання підтримки в громадах за принципом «Рівний – рівному».

МОМ спільно з академічними установами, Міністерством у справах ветеранів та іншими зацікавленими міністерствами проводить пілотні заходи, спрямовані на вдосконалення процесу сертифікації спеціалістів з охорони психічного здоров'я та психосоціальної підтримки та допомогу у пошуку нових можливостей для забезпечення гендерного балансу в цій сфері, а також залучення ветеранів, котрі бажають стати фахівцями та фахівчинями з цього напрямку.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]