Дата публікації:
21 березня 2012
Кількість переглядів:
1221
Поділитися:

19 березня 2012 року Сумський державний університет перший в Україні підписав меморандум про співпрацю з Громадською організацією «Вікімедіа Україна», українським відділенням всесвітньо відомої Wikimedia Foundation. На переговорах у Києві СумДУ представляв начальник Центру вебометрії та веб-маркетингу Дмитро Фільченко.

Відтепер багато існуючих видів академічної діяльності можуть бути замінені або доповнені написанням статей у Wikipedia. Ця ідея вже пройшла апробацію в Європі та США і продемонструвала свої переваги як для університетської спільноти, так і для суспільства. Таким чином, створюючи нову або редагуючи вже існуючу статтю у Wikipedia, студенти, аспіранти, викладачі та науковці СумДУ матимуть можливість отримати рецензію на свій матеріал уже за кілька годин та від набагато більшої аудиторії, ніж це можна було б зробити іншими способами.

Наступним кроком у відносинах між СумДУ та ГО «Вікімедіа Україна» стане проведення серії навчальних семінарів та тренінгів з написання та розміщення статей на wiki-ресурсах.

Нагадаємо, що Wikimedia Foundation є некомерційною організацією, яка сприяє розвитку web-ресурсів, що наповнюються за технологією «wiki» (технологія колективного створення статей багатьма авторами одразу за допомогою спрощеної, порівняно з HTML, мови розмітки). Wikipedia (wiki-енциклопедія) — один із найуспішніших проектів Wikimedia Foundation. Wikipedia містить понад 18 мільйонів статей, що написані добровольцями з усього світу, її відвідують понад 400 мільйонів осіб на місяць. За обcягом відомостей і тематикою Wikipedia вважається найповнішою енциклопедією за всю історію людства.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]