Дата публікації:
12 лютого 2024
Кількість переглядів:
740
Поділитися:

У Сумському державному університеті відбулась зустріч з представниками промислової компанії RGM group, що спеціалізується на будівництві шляхів, мостів та житла, виробництві продукції для дорожньої інфраструктури, реалізує будівельні матеріали і надає послуги спецтехніки.

Мета перемовин з керівництвом університету – посилення комунікації та визначення напрямків співробітництва, як з базовим ЗВО, так і його відокремленими структурними підрозділами в Конотопі.

RGM group на зустрічі представляли генеральний директор Олексій МАКАРЮК, до речі, випускник Сумського державного університету, та виконавчий директор Яна СЄЛІНА. Від СумДУ в обговоренні нових планів кооперації взяли участь ректор Василь КАРПУША, начальник навчального відділу практики та інтеграційних зв'язків із замовниками кадрів Альона ЄВДОКИМОВА, а також керівники відокремлених структурних підрозділів університету – Класичного фахового коледжу СумДУ – Тетяна ГРЕБЕНИК і Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ – Дмитро КОСЕНКО.

Олексій МАКАРЮК, презентуючи компанію, окреслив основні напрямки та специфіку її діяльності, а також висловив своє бачення подальшої співпраці із СумДУ.

«Ми пропонуємо свої майданчики та лабораторії для навчання і проходження практики, своїх фахівців, які можуть поділитися зі студентами знаннями й навичками. Ми маємо великий багатогранний досвід і готові передати цей багаж практичних знань та умінь студентам СумДУ, бо це максимально креативна, вмотивована молодь, яка буде відновлювати і розбудовувати нашу країну», – зазначив Олексій МАКАРЮК.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША наголосив на відкритості до співпраці з потужними компаніями, готовності університету поповнити кейс ефективного партнерства кооперацією з RGM group, що дозволить розширити діапазон інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів.

«На базі нашого університету успішно реалізуються різні моделі співпраці з компаніями різного напрямків діяльності. Тож, якщо ви зацікавлені у професійних кадрах, запрошуємо до підготовки якісного випускника нового покоління разом із СумДУ», – підкреслив Василь КАРПУША.

Формат майбутньої партнерської взаємодії, зазначив ректор, має бути максимально широким і включати спільну роботу з організації освітнього процесу.

Серед перших, окреслених сторонами, кроків співпраці – залучення фахівців компанії до освітньої діяльності, зокрема, проведення майстер-класів, гостьових лекцій, практичних занять на базі лабораторії RGM group, спільні проєкти, а також проходження практики з метою адаптації студентів університету у виробничому середовищі та можливістю подальшого працевлаштування.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]