Дата публікації:
16 лютого 2024
Кількість переглядів:
903
Поділитися:

Урочиста подія відбулася 16 лютого в Сумському державному університеті. Документ підписали ректор СумДУ Василь КАРПУША та директор СОЦЗ Леонід ЧЕПУЛЬСЬКИЙ.

У межах заходу на круглому столі сторони презентували та обговорили програми й проєкти подальшого співробітництва.

Сумський державний університет є активним учасником освітньо -профорієнтаційних та соціальних програм державної служби зайнятості. За роки цієї співпраці відбулися певні трансформації щодо навчання, працевлаштування та соціальної підтримки громадян, але особливого значення та найбільшої актуальності набувають сумісні проєкти соціальної адаптації, реінтеграції та підтримки ветеранів війни і членів їх сімей.

Заступник директора Сумського обласного центру зайнятості Лідія ПАВЛИК представила присутнім програми, в яких СумДУ разом із відокремленими структурними підрозділами зможе взяти участь в освітніх та профорієнтаційних проєктах. Освітні послуги СумДУ з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації презентував директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання СумДУ Станіслав МЕЛЕЙЧУК.   

В обговоренні взяли участь представники адміністрації університету та Сумського обласного центру зайнятості, ерівники структурних  підрозділів СумДУ – директори інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр, керівники навчальних центрів, керівники відокремлених навчальних підрозділів університету.

Меморандум, підписаний сторонами, передбачає посилення взаємодії між СумДУ та СОЦЗ, орієнтованої на цілеспрямоване співробітництво для якісного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації та надання освітніх послуг ветеранам війни, членам їх сімей та дорослому населенню з використанням інноваційних технологій у навчальному процесі.

Зокрема, планується проведення спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, конференцій тощо) та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед ветеранів війни, членів їх сімей та дорослого населення Сумської області. А також – розробка та втілення навчальних, інформаційних програм та курсів, різноманітних проєктів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності з використанням інноваційних освітніх технологій.

«Приємно бути присутнім на цьому заході, ми дуже поважаємо СумДУ – заклад вищої освіти, який має потужну наукову базу та велику кількість студентів. Той момент, коли ми зафіксуємо нашу співпрацю документально, надасть додатковий поштовх для подальшої плідної спільної роботи», – зазначив Леонід ЧЕПУЛЬСЬКИЙ перед процедурою підписання.

«Наша співпраця з обласним центром зайнятості почалася не сьогодні, вона вже має певну історію, і сподіваюся, що в умовах війни й нинішніх викликів наша взаємодія стане ще більш плідною та успішною. Впевнений, що після перемоги в нас буде багато гарних проєктів і спільної роботи», – підсумував Василь КАРПУША.

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]