Дата публікації:
22 лютого 2024
Кількість переглядів:
334
Поділитися:

На базі Сумського державного університету тривають захисти науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України (МАН). ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту розпочався 20 лютого і завершиться 23 лютого.

Усього до захисту цього року допущено 311 робіт із різних напрямів наукових знань, розподілених на 9 відділень: «Математика», «Економіка», «Фізика та астрономія», «Інформаційні технології», «Інженерія та матеріалознавство», «Хімія та біологія, екологія та аграрні науки», «Філософія і суспільствознавство, історія», «Науки про Землю», «Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство, філологія».

Журі ІІ етапу конкурсу-захисту традиційно складається з викладачів закладів вищої освіти міста Суми, цьогоріч серед них 32 представники СумДУ.

Оцінювання робіт учасників передбачає кілька етапів. Спершу журі знайомляться з самими роботами та виставляють проміжні бали, далі в режимі онлайн відбувається постерний захист, під час якого учасники презентують свої роботи членам журі та відповідають на їхні запитання. Останнім етапом конкурсу є конференція, в ході якої юні науковці знайомляться з роботами одне одного та мають можливість поставити запитання суперникам.

Призові місця визначаються за сумою балів. Переможці обласного етапу конкурсу захищатимуть свої наукові доробки на всеукраїнському рівні.

Сумський державний університет вітає юних дослідників із їхніми першими кроками науковими стежками, бажає подальшої плідної та цікавої діяльності на навчальній і науковій ниві.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]