Дата публікації:
27 лютого 2024
Кількість переглядів:
526
Поділитися:

26 лютого у Сумському державному університеті відбулася «Інженерна школа-2024 «Прокачай в собі інженера», яку спільно організували департамент доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи і факультет технічних систем та енергоефективних технологій.

У заході взяли участь учні 9-10 класів ЗОШ № 15 м. Суми.

Кількагодинною програмою інженерної школи було передбачено низку активностей, передовсім, цікаві лекції на тематику спеціальностей факультету ТеСЕТ: «Задзеркалля» (лектор Світлана БОЛЬШАНІНА, завідувач кафедри теоретичної та прикладної хімії), «Філософія механіки в прикладах та задачах» (Дмитро ЖИГИЛІЙ, доцент кафедри комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського), «Енергозбереження» (Сергій АНТОНЕНКО, доцент кафедри прикладної гідромеханіки), «Як технології змінюють світ» (Надія ХАРЧЕНКО, доцент кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів), «Системи, що працюють з рідинами: сучасність і перспективи» (Олександр РАТУШНИЙ, доцент кафедри прикладної гідроаеромеханіки), «Квітковий бізнес: як заробити на штучному холоді» (Юрій МЕРЗЛЯКОВ, доцент кафедри технічної теплофізики).

Після кожної лекції учасники відповідали на запитання вікторини, переможці якої отримували сувенірну продукцію з брендом СумДУ, а під час перерви на брейк-каву усі учасники поласували смаколиками від Комплексу громадського харчування СумДУ.

Як відзначив Юрій МЕРЗЛЯКОВ, директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи СумДУ, такі проєкти є ефективною практикою залучення школярів, майбутніх абітурієнтів до свідомого вибору професії. Університет організовує численні профорієнтаційні заходи з метою ознайомлення школярів з різними спеціальностями, які можна здобути в СумДУ, допомогти визначитися з подальшими кар’єрними перспективами. Що стосується інженерного напрямку, то Україна має багато конструкторських та виробничих потужностей, тож, потребує фахівців для відповідної галузі. До того ж, інженерні знання і навички стануть у нагоді для започаткування власного бізнесу і заробітку.

«Сподіваємось, що цей проєкт зацікавить учнів, дасть можливість зрозуміти, що професія інженера – цікава, престижна, затребувана і перспективна», – наголосив представник департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]