Дата публікації:
22 березня 2012
Кількість переглядів:
1039
Поділитися:

20 березня на базі Сумського державного університету пройшов семінар, присвячений web-системі СумДУ. У ньому взяли участь представники базового навчального закладу, а також співробітники Шосткинського та Конотопського структурних підрозділів у режимі on-line.

На початку семінару ректор СумДУ Анатолій  Васильєв зазначив основні концепції розвитку, результати просування у веб-просторі та рейтингові дані університету за різними критеріями і категоріями.

У ролі доповідача виступив начальник центру вебометрії та веб-маркетингу Дмитро Фільченко, який зазначив шляхи підвищення позицій СумДУ у веб-просторі, завдання конкретних підрозділів та напрями діяльності із врахуванням вебометричних показників та факторів цінності (унікальність контенту, мова веб-контенту, глобальність тематики та ефективність просування).

Семінар продовжив представник Індустріально-педагогічного технікуму Конотопського інституту СумДУ Віталій Бараболіков, котрий поділився досвідом роботи над створенням сайту свого навчального закладу, який посів ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі на кращий web-сайт «Web-сайт – обличчя успіху». Він зазначив деякі принципово нові ідеї, використані під час його оформлення (електронний документообіг, зв’язок з батьками студентів, відеоматеріали студентських робіт, електронний журнал, конкурси з веб-дизайну та веб-програмування безпосередньо серед студентів). Окрім того, Віталій Михайлович окреслив плани на майбутнє щодо подальшого входження технікуму у веб-простір, зокрема створення електронного обліку студентів на заняттях.

Заступник декана з інформатизації факультету економіки і менеджменту Юлія Шипуліна поділилася досвідом у роботі сайту факультету та, оперуючи статистичними показниками щодо відвідування за даними GoogleAnalitics, продемонструвала результативність роботи у цьому напрямі за рік. У свою чергу директор бібліотеки СумДУ Тетяна Слабко зазначила перелік веб-проектів та ресурсів бібліотеки, які є надзвичайно популярними серед користувачів мережі Інтернет зі всього світу.

Юлія Ярич
 Гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]