Дата публікації:
12 березня 2024
Кількість переглядів:
499
Поділитися:

11 березня в обласному центрі стартував форум студентських ідей «Sumy: Reinvent». Упродовж п’яти днів молоді змінотворці розроблятимуть і вдосконалюватимуть власні інноваційні проєкти, спрямовані на підвищення рівня і комфортності життя містян.

Учасники форуму мали попередньо зареєструватися і запропонувати цікаву ідею, яку готові доопрацювати для презентації наприкінці події. Загалом до участі організатори запросили 100 юнаків і дівчат, з найбільш креативними й перспективними ініціативами: це 20 команд по 5 осіб у кожній.

Організували захід громадська організація «ЦУКР» спільно з Сумським державним університетом, за підтримки проєкту Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри» (UCBI).

Відомі спікери та ментори навчатимуть учасників форуму перетворювати задуми у реалістичні проєкти, ділитимуться власним досвідом впровадження новаторських ідей.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША на відкритті форуму відзначив важливість таких подій, а також бажання і здатність студентства бути активними учасниками змін, пропонувати та впроваджувати корисні й актуальні ідеї. Зокрема, ректор навів приклад однієї з ініціатив органів студентського самоврядування – створення пам’ятника студенту-воїну на території закладу.

«Наш університет – містоутворююча установа, що пропонує інноваційні та конструктивні проєкти для розвитку Сум. У нас навіть є спеціальна програма «СумДУ – Сумщині». Вона багатовекторна і включає різні напрямки: машинобудування, екологія, освіта, медицина, спорт, культура тощо. Ми інтегровані в місто і є активною частиною сумської громади», – наголосив Василь Карпуша.

Він висловив переконання, що синергія університету й студентства з містом буде масштабною, адже наша молодь – надзвичайно талановита і це сила, що здатна зробити наше красиве місто Суми кращим, а життя містян – повноцінним і комфортним.

15 березня відбудеться презентація розроблених проєктів. Комісія, до якої увійшли представники місцевого бізнесу, освітньої спільноти, органів місцевого самоврядування та донорів, визначить три найкращі ідеї, а їхні автори отримають призи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]