Дата публікації:
19 березня 2024
Кількість переглядів:
504
Поділитися:

З 14 березня розпочалася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ). Вона триматиме до 11 квітня включно. Кожен потенційний учасник тестування може звернутися за допомогою щодо проходження процедури реєстрації до Сумського державного університету.

Вступників консультують щодо умов, вимог та можливостей складання НМТ, допомагають зорієнтуватися, як працювати із сервісом реєстрації. Ті, хто перебуває за кордоном, теж мають можливість це зробити дистанційно на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Ми також по відеозв’язку можемо надати консультацію та допомогти зареєструватися», – зазначив директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи СумДУ Юрій МЕРЗЛЯКОВ.

Цьогорічний НМТ передбачає блок завдань із трьох обов’язкових предметів – української мови, математики, історії України, і четвертого – на вибір вступника. Обрати можна буде з таких предметів: українська література, англійська, іспанська, німецька або французька мова, біологія, географія, фізика, хімія.

«Виникає багато питань в абітурієнтів та їхніх батьків: який обрати четвертий предмет? З досвіду роботи в приймальній комісії хотів би дати корисну пораду – обирайте той, в якому впевнені найбільше. Щоб отримати максимально ефективний, більш вагомий, більш дієвий конкурсний бал під час вступної кампанії»,  – зауважив проректор з науково-педагогічної роботи СумДУ Іван КОЗІЙ.

Він нагадав, що університет пропонує вступникам навчання за 57 спеціальностями із 23 галузей знань на базі трьох навчально-наукових інститутів і трьох факультетів, а також можливість здобуття освіти за заочною та дистанційною формами.

Основна сесія НМТ відбудеться з 14 травня до 25 червня. На Сумщині вона зокрема проходитиме на базі СумДУ, де підготовлено найбільшу кількість відповідно облаштованих приміщень.

«Усі локації знаходяться в укриттях. Вони забезпечені комп’ютерним обладнанням, джерелами резервного живлення на випадок форс-мажорів, щоб створити максимально комфортні і безпечні умови під час проходження процедури тестування», – наголосив Іван КОЗІЙ.

Він також висловив сподівання на гідне поповнення великої студентської родини СумДУ, мотивованих, цілеспрямованих здобувачів освіти, упевнених у своєму виборі спеціальності, яка забезпечить їх успішне майбутнє.

«А завдання нашого університету – сприяти максимально ефективному досягненню цієї мети», – підкреслив проректор СумДУ.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]