Дата публікації:
22 березня 2024
Кількість переглядів:
423
Поділитися:

21 березня, у Всесвітній день поезії, в Сумському державному університеті відбувся поетичний круглий стіл, учасниками якого стали студенти різних спеціальностей. Організатори заходу – кафедра журналістики та філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій та бібліотека СумДУ.

Захід проводився в межах всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому».

Програма поетичного круглого столу складалася з трьох блоків: знайомство з поетами-ювілярами 2024 року, нагородження переможців поетичного конкурсу, а також – літературний бієнале від бібліотеки СумДУ.

Зі святом поезії присутніх на заході привітав завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ: «Не всі ми поети на папері, але всі ми поети в душі, у відчуттях, прагненнях, світобаченні, спілкуванні, любові».

Він зачитав рядки із віршів, що надійшли на конкурс, а також побажав усім учасникам заходу життєвих та поетичних успіхів.

У межах першого блоку викладачки кафедри журналістики та філології та студенти різних спеціальностей розповіли присутнім про життя й творчість поетів-ювілярів 2024 року, прочитали їхні вірші.

Переможців поетичного конкурсу оголосив голова журі, голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України Сергій П'ЯТАЧЕНКО. Він зазначив, що тиждень поезії показав її особливу значущість та актуальність.

«У складні часи роль поезії значно збільшується, оскільки люди перебувають у особливому емоційному стані, їм важливо отримати психологічну підтримку, знайти сили, висловитись», – підкреслив Сергій П’ятаченко.

За результатами голосування журі трійка студентів-переможців визначилася наступна:

1 місце – Юлія КОЛОДИЧ (Журналістика);

2 місце – Євген СТРИЖЕНКО (Нанотехнології та біомедичні системи);

3 місце – Даніл КУРЧЕНКО (Автоматизація, комп'ютерно інтегровані технології та робототехніка).

«Цей конкурс став для мене таким собі поштовхом. Спочатку я "спіймала" натхнення, коли дізналась тематику заходу. А вже потім – надихнулася  перемогою: після тривалої паузи захотілося писати далі, адже побачила, що моя поезія цікавить інших. Дуже вдячна організаторам за проведення конкурсу. Такі заходи не дають забувати, що культура – на часі!», – поділилася враженнями переможниця Юлія Колодич.

Під час заключного блоку заходу заступниця директора бібліотеки СумДУ Ірина КОВАЛЕНКО представила виставку творів поетів-ювілярів 2024 року. Висловила сподівання, що колись колекція бібліотеки поповниться творами студентів, котрі сьогодні читали вірші.

«Дуже рада, що в нашому університеті навчаються такі талановиті, активні, ініціативні студенти, які завжди відкриті до співпраці», – підкреслила Ірина Коваленко.

Сумський державний університет вітає усіх шанувальників поетичної творчості.  Хай слово вас окриляє, дає сили та натхнення, бажання рухатися вперед і вірити у світле майбутнє!

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]