Дата публікації:
22 березня 2012
Кількість переглядів:
1258
Поділитися:

18 березня на базі Сумського державного університету кафедра журналістики та філології провела олімпіаду «Журналіст–2012». Мета заходу – відбір талановитої молоді для навчання в університеті за спеціальністю «Журналістика». Абітурієнти, які спробували себе, отримали гарний досвід, що допоможе вступити до навчального закладу.

В олімпіаді взяли участь учні 11-х класів загальноосвітніх шкіл та випускники ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Випробувати власні сили вирішили 29 осіб (цікаво, що рівно стільки ж абітурієнтів брало участь в олімпіаді «Журналіст-2011»). Учасники представляли як м. Суми, так і майже всі райони Сумської області.

Змагання проходило у два етапи. Під час першого етапу учасникам запропонували написати журналістський твір на основі прес-конференції. Тема конференції׃ «Зустрічайте – шостий випуск альманаху Сумського земляцтва в м. Києві  «Земляки». Презентацію провів член Національної спілки журналістів України, технічний редактор видання Володимир Садівничий.

Другий етап передбачав аудіювання. Учасники протягом 3-5 хвилин говорили на тему, що зазначалася в екзаменаційному білеті. Найбільше уваги приділялося рівню володіння українською мовою, композиції розповіді, аргументуванню та вмінню наводити переконливі факти.

Олімпіада проводиласяу повній відповідності до умов творчого конкурсу, який є обов’язковим при вступі на спеціальність «Журналістика».

Результати олімпіади «Журналіст-2012» оприлюднені на сайті кафедри журналістики та філології СумДУ.

Руслана Карпенко, Анастасія Рилова, ЖТ-81

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]