Дата публікації:
25 березня 2024
Кількість переглядів:
757
Поділитися:

25 березня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась стартова зустріч в межах потужного проєкту програми ЄС Еразмус+ категорії Розвиток потенціалу вищої освіти – DigiUni «Відкрита Українська ініціатива – Цифровий університет».

Проєкт спрямований на розбудову цифрової екосистеми у закладах вищої освіти в Україні для забезпечення високого рівня освітніх послуг та наукових досліджень. Центральним елементом є створення національної цифрової освітньої платформи – DigiPlatform. Ця платформа об’єднуватиме в собі можливості для створення інноваційного освітнього контенту, а також відкриє доступ до сучасних розробок партнерів проєкту.

Цільовою групою проєкту є студенти і викладачі університетів України, які незалежно від їх місця знаходження матимуть змогу продовжувати навчання, викладання і дослідження на високому рівні, що відповідає міжнародним стандартам.

На стартовій зустрічі СумДУ представляють проректор з НПР Іван КОЗІЙ та начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО.

За словами Івана КОЗІЯ, СумДУ вже відомий як один з найбільш діджиталізованих університетів, а цей проєкт є потужною інтелектуальною та технологічною підтримкою для подальшого розвитку цифрової інфраструктури. Інституційний Еразмус+ координатор СумДУ, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО розповів, що ідея проєкту виникла як відповідь на виклики масової міграції та обмеженого доступу до навчальних ресурсів, які з’явилися у лютому-березні 2022 року, а також подякував Європейській Комісії, яка безпрецедентно підтримала ініціативу провідних університетів України і запровадила спеціальний інструмент фінансування для інтенсивної діджиталізації ЗВО України.

Реалізація проєкту запланована на 4 роки. Команда проєкту об’єднала університети та організації з Іспанії, Німеччини, Польщі, Франції, Чехії та 10 українських ЗВО разом із Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Українською асоціацією фахівців інформаційних технологій.

Фото: КНУ ім. Шевченка

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]