Дата публікації:
28 березня 2024
Кількість переглядів:
671
Поділитися:

Сумський державний університет разом з партнерами організував 26-27 березня щорічний форум Альянсу Українських Університетів.

Цього разу захід проходив на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Форум зосереджувався на питаннях пошуку та залучення талантів, управління стратегічними змінами, інструментах забезпечення фінансової стійкості та побудови взаємодії в трикутнику «бізнес-влада-громада». Відповідно, робота форуму організовувалася в трьох тематичних секціях: «Управління талантами», «Управління стратегічними змінами» та «Управління фінансовою стійкістю».

Зокрема, перша секція розглянула питання пошуку та залучення талантів; фінансових та нефінансових мотиваційних механізмах для розвитку викладачів і працівників, під час якої успішний кейс СумДУ представила  заступник начальника  відділу стратегічного аналізу та планування розвитку персоналу Аліна ВИСОЧИНА; подоланні стигми «я і вони» між академічними та адміністративними працівниками тощо. Друга секція порушувала питання стратегії, лідерських команд університетів, роль Наглядових рад. Третя секція передбачала такі теми: як інструменти забезпечення фінансової стійкості – ендаументи, фонди, технопарки та інше; як сприяти ринку освітніх послуг; моделі та виклики співдії бізнесу та університетів тощо, в рамках якої досвідом СумДУ поділився проректор Володимир КАСЬЯНЕНКО та проректор Іван КОЗІЙ.

Робота другого дня форуму будувалася в форматі світового кафе, де учасники обговорили тему балансу між корпоративним і самоврядним університетом, залучення бізнесу до діяльності університетів й вплив бізнесу на зміни в університетах.

Загалом учасники форуму – представники закладів вищої освіти, Міністерства освіти і науки, бізнесу, офісів міжнародних програм, зокрема Еразмус+, мали нагоду спільно попрацювати над актуальними освітніми проблемами, викликами та способами їх розв’язання, обмінятись досвідом та корисними контактами.

«Більше року координаційної роботи з розбудови першого в Україні Альянсу українських університетів в команді професіоналів, креативних і амбітних, з різним досвідом, але об'єднаних невпинним бажанням до розвитку і міжнародної інтеграції! Надзвичайна атмосфера Форуму стимулювала учасників до відвертих розмов про ключові теми антикризового управління, пошук  креативних і ефективних рішень, активний нетворкінг і дружню співпрацю. Відкритість, відвертість і довіра – міцний фундамент для наших далекоглядних планів! Дякую за дружню і конструктивну співпрацю, рухаємося далі й будуємо майбутнє разом!», – поділився враженнями начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО, який представляє СумДУ в управлінській раді Альянсу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]