Дата публікації:
29 березня 2024
Кількість переглядів:
458
Поділитися:

27 березня на базі університету-побратиму СумДУ – Університету м. Ліверпуль (Великобританія) відбулась конференція, присвячена дворічній даті встановлення партнерства між українськими і британськими закладами вищої освіти за програмою «Ініціатива Єднання».

У вітальному слові до учасників заходу звернувся ректор Університету
м. Ліверпуль професор Тім ДЖОНС, який вкотре висловив солідарність з народом України, наголосив на послідовній підтримці нашої держави з боку Великобританії, у тому числі в науково-освітній сфері, відзначив потужні результати співпраці з Сумським державним університетом.

Подія, що відбулася на кампусі Ліверпульського університету та онлайн, об’єднала представників академічної спільноти з більш ніж 50 пар університетів-побратимів, громадських фондів з України та Великобританії для участі в презентаціях, постерних сесіях, круглих столах і обговоренні у робочих групах. Захід покликаний допомогти науковцям українських університетів і науково-дослідних установ інтегруватися в міжнародну дослідницьку мережу.

Кращі практики співробітництва з академічним побратимом представила на конференції команда СумДУ.  Це – 9 науковців та аспірантів, які нині перебувають у Великобританії і працюють разом із ліверпульськими колегами.

Тісна співпраця СумДУ з Університетом м. Ліверпуль відкрила нові можливості для наукового та академічного розвитку.  За цей час були встановлені дослідницькі контакти з британськими науковцями, запроваджені програми академічної мобільності, проведені навчальні тренінги, стажування, започаткована спільна підготовка аспірантів, отримане коштовне дослідницьке обладнання тощо.

«Особливо цінним, як на мене, є можливість отримати досвід перебування в британській академічній культурі, з багатовіковою історією, в якій народилася велика кількість наукових ідей, що змінили світ. У цьому вільному академічному середовищі стає зрозумілим відомий вислів «як засвідчили дослідження британських вчених»… Наступним кроком нашої співпраці має стати продовження і започаткування нових спільних досліджень, пріоритетних для нинішніх потреб нашої держави», – зазначив учасник конференції, завідувач кафедра міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту СумДУ Юрій ПЕТРУШЕНКО.

За словами координатора програми «Ініціатива Єднання» в СумДУ, начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА, співпраця з Університетом м. Ліверпуль здійснюється за широким спектром напрямів, які включають наукове співробітництво, виконання грантових проєктів, академічну мобільність, підвищення кваліфікації, співпрацю медіа центрів, бібліотек тощо. До співпраці долучено майже 300 співробітників і студентів, а щорічний внесок британських партнерів для підтримки та розвитку двостороннього співробітництва з СумДУ складає близько 20 млн. грн.

Сумський державний університет висловлює щиру вдячність колективу Університету м. Ліверпуль за потужну підтримку та міцне партнерство!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]