Дата публікації:
01 квітня 2024
Кількість переглядів:
308
Поділитися:

Культурною перлиною Сумського державного університету є галерея мистецтв «Академічна», колекція якої налічує чудових 100 творів живопису, графіки та декоративного мистецтва.

Автори робіт, зібраних в галереї, знакові митці з України, Польщі, Швейцарії, Хорватії. Та найбільшу частину колекції складають твори художників Сумщини.

Донедавна ознайомитися з експонатами можна було лише на виставках. Нині ж творча спадщина представлена широкому загалу в друкованому варіанті на сторінках альбому «Мистецька колекція Сумського державного університету».

У вітальному слові до видання ректор Василь КАРПУША наголосив на важливості гуманітарного виховання студентства, у тому числі через мистецьку колекцію університету. Альбом репродукцій демонструє чудові зразки українського та європейського мистецтва, зібраними для нинішнього і майбутніх поколінь самовідданою працею творців галереї.

Автор вступної статті, укладач біографічних матеріалів і каталогу – доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сергій ПОБОЖІЙ. У вступній статті йдеться про етапи створення колекції та історію створення деяких творів. Фактичні відомості про митців подано у біографічних довідках, а відомості про роботи – у каталозі.

Переклади англійською мовою здійснила старший викладач кафедри германської філології Марина ЧЕРНИК. Макет, шрифти та обкладинку виконав Дмитро РАСТВОРЦЕВ. Значну роботу з фотографування творів для альбому здійснив Сергій МАЛЮК. До друку видання підготовлено видавництвом СумДУ.

З електронною версією альбому можна ознайомитися за посиланням: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95012

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]