Дата публікації:
03 квітня 2024
Кількість переглядів:
561
Поділитися:

Про специфіку НМТ-2024 йшлося на семінар-нараді для випускників закладів загальної середньої освіти та фахових коледжів м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО).

Ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША у вітальному слові до учасників заходу акцентував увагу на тісній взаємодії з ХРЦОЯО щодо організації якісного і безпечного проведення національного мультипредметного тесту.

«Наша співпраця спрямована на те, щоб наші абітурієнти, випускники шкіл та коледжів, мали можливість проявити свої знання і здійснити мрію щодо подальшого навчання та отримання омріяної спеціальності», – зазначив ректор.

Про порядок реєстрації для участі в НМТ цього року, про особливості проходження вступного випробування, про предмети, завдання з яких будуть включені до комп’ютерного онлайнового тесту для вступу до ЗВО тощо розповіла заступник начальника відділу адміністрування освітніх оцінювань ХРЦОЯО Валерія ХАНІКОВА.

Директор ХРЦОЯО Олександр СИДОРЕНКО наголосив на важливості чіткого дотримання процедури реєстрації для проходження вступного випробування, аби отримати очікувані результати й уникнути розчарувань.

Консультаційну допомогу щодо реєстрації для участі в НМТ та особливостей вступу до ЗВО надають у СумДУ. Про роботу консультаційних центрів на базі університету нагадав учасникам зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи Іван КОЗІЙ. Він також принагідно розповів про організацію освітнього процесу в СумДУ, що здійснюється в змішаному форматі: частина занять очно, решта – дистанційно.

«Такий підхід дозволяє учасникам освітнього процесу гнучко пристосувати графік навчання до індивідуальних потреб, викликаних сьогоденням», – підкреслив Іван Козій.

На основних моментах порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році зосередив увагу директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Юрій МЕРЗЛЯКОВ.

Запис семінар-наради – на офіційному YouTube-каналі СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]