Дата публікації:
11 квітня 2024
Кількість переглядів:
348
Поділитися:

З метою розширення форм і напрямків співпраці 11 квітня Сумський державний університет уклав двосторонні угоди з Комунальним закладом Сумської обласної ради «Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського» й Сумським фаховим коледжем будівництва та архітектури.

На зустрічі, що передувала підписанню, ректор СумДУ Василь КАРПУША, директори фахових коледжів – мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського – Надія ГРИНЬ, будівництва та архітектури – Олександр ФІЛАТОВ, обговорили окремі напрямки подальшої спільної роботи.

Сторони мають намір об’єднати зусилля щодо вирішення завдань фахової підготовки здобувачів освіти, обмінюватися досвідом, впроваджувати інноваційні технології навчання та виховання в освітньому процесі. Реалізація угоди зосереджуватиметься у різних сферах: освітній, науковій, навчальній, методичній, культурно-освітній та спортивній.

Зокрема, університет готовий залучати студентів коледжів до курсів з підготовки до ЗНО/НМТ, до тренувальних тестувань СумДУ, надавати абітурієнтам організаційну, консультаційну і методичну допомогу щодо вступу до закладів вищої освіти тощо.

Також в межах угоди передбачається проведення презентацій, відкритих лекцій, екскурсій з метою ознайомлення здобувачів освіти з професійними можливостями кар’єрного зростання, залучення студентів коледжів до профорієнтаційних та інформаційно-розважальних заходів, організовувати спільні науково-практичні конференції, круглі столи, семінари, виставки, створювати спільні проєкти, у тому числі мистецькі. Творчу співпрацю з обома коледжами планується здійснювати на базі Культурно-мистецького центру СумДУ.

Укладачі угоди висловили сподівання, що співпраця буде ефективною та взаємокорисною, передусім, спрямованою на забезпечення інтересів, прагнень та потреб здобувачів освіти щодо їх професійної реалізації, розвитку інтелектуальних, творчих здібностей і талантів.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]