Дата публікації:
11 квітня 2024
Кількість переглядів:
273
Поділитися:

У насиченій та інформативній програмі українського форуму міжнародної освіти, що відбувся 10 квітня у Києві, взяли участь провідні українські та іноземні управлінці, науковці, дипломати, експерти та фахівці з інтернаціоналізації вищої освіти. Сумський державний університет на освітньому заходіі представляв проректор з науково-педагогічної роботи Іван КОЗІЙ.

Учасників форуму вітали заступник Міністра освіти і науки України Михайло ВИННИЦЬКИЙ, директорка державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» Олена ШАПОВАЛОВА та ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир БУГРОВ, закладу, що гостинно зустрічав учасників форуму.

Четвертий український форум міжнародної освіти пройшов з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти іноземними студентами в нашій країні.

Упродовж шестигодинного насиченого обговорення розглянуто широкий спектр питань, зокрема, щодо кількості та мотивації іноземних студентів, які продовжують навчання в Україні під час війни (докладний аналіз від УДЦМО); зовнішнього забезпечення якості вищої освіти у порівнянні українських реалій та європейських імперативів; проаналізовано проблеми з визнанням іноземних кваліфікацій та обговорено шляхи їх вирішення в сьогоднішніх складних умовах.

Велику увагу на форумі було приділено процедурі оформлення посвідок на тимчасове проживання іноземних студентів під час дії воєнного стану та змінам вимог до документів для перетину кордону.

Окрема увага була присвячена обміну досвідом і кейсам розвитку партнерства із зарубіжними закладами освіти, зокрема, Великобританії та США, вивченню нових тенденцій й особливостей реалізації подвійних дипломів в умовах воєнного стану, представлено кращі практики інтернаціоналізації вищої освіти.

«Український форум міжнародної освіти – це потужний комунікаційний майданчик для професійного зростання, навчання та обміну досвідом. Такі заходи сприяють популяризації освітніх можливостей України. Важливим підсумком нинішнього форуму є те, що українська освіта була і залишається привабливою для іноземців», – поділився враженнями Іван КОЗІЙ.

Дякуємо за фото Центру комунікацій КНУ .

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]