Дата публікації:
13 квітня 2024
Кількість переглядів:
440
Поділитися:

12 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу.

Такий формат діалогу ректорату зі здобувачами освіти є традиційним і має на меті відверте й відкрите обговорення нагальних питань щодо організації навчального та позанавчального життя студентства, конструктивний обмін ідеями, планами, пропозиціями.

Упродовж тижня усі охочі мали можливість адресувати свої запитання ректору СумДУ Василю КАРПУШІ за допомогою гугл-форми. Також додаткові запитання ставилися безпосередньо під час зустрічі. Крім того, ректор окреслив бачення вирішення проблем та врахування пропозицій, які висловлені під час опитування «Навчальний процес очима студентів»

Модерував захід студентський ректор СумДУ Асен АСЕНОВ.

Запитання від студентів та їх побажання були різноманітними – щодо формату проведення занять: очно, онлайн чи змішано, рівномірного розподілу навчального навантаження, організації аудиторних занять та практики, проведення вибіркових дисциплін, впровадження нових спеціальностей, роботи єдиної навчальної платформи Міх. Деякі питання стосувалися фахових компетенцій викладачів, їх взаємодії зі студентами.

Одразу під час обговорення ректор дав доручення керівникам загальноуніверситетських служб та структурних підрозділів розглянути окремі пропозиції та побажання, озвучені студентами.

Василь КАРПУША наголосив, що у фокусі уваги управлінського менеджменту університету – створення безпечних умов для навчання учасникам освітнього процесу, зокрема, облаштування більшої кількості укриттів для проведення аудиторних занять. Разом з тим, попри нинішні виклики СумДУ орієнтований на надання здобувачам освіти якісних знань і професійних навичок.

Ректор зауважив на важливості комунікації адміністративного та студентського ректоратів, науково-педагогічних працівників, які є партнерами в освітньому процесі, аби разом вибудовувати стратегічні і тактичні плани розвитку університету, закликав усіх здобувачів освіти активніше долучатися до опитувань, які систематично проводяться університетом, оскільки конструктивний діалог – одна з ключових ланок у системі формування якості освіти в СумДУ.

«Нам важливо відчувати динаміку студентського життя, ваше бачення проблем, аби оперативно на них реагувати і за можливості вирішувати», – підсумував Василь КАРПУША.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]