Дата публікації:
16 квітня 2024
Кількість переглядів:
407
Поділитися:

12 квітня Відкритий молодіжний театр «Кураж» на сцені Сумського державного університету подарував глядачам довгоочікувану прем’єру вистави, присвячену Міжнародному дню театру.

Автором захоплюючої п’єси є талановитий український драматург, сценарист і актор Валентин ТАРАСОВ. Його твори широко відомі та активно виставляються на сценах театрів України. Режисер-постановник спектаклю – Ірина НЕБИЛОВА. Звукооператор – В’ячеслав ГРИГОР’ЄВ. Хореографічний супровід – від учасників Театру танцю «Феєрія» під керівництвом Світлани БОНДАРЕНКО та колективу сучасного танцю «Suzirya Paradise», який очолює Людмила КРАМІНСЬКА.

Сюжет п’єси «Сезон полювання на кохання» розгортається навколо складних відносин у вищому суспільстві. Персонажів зображено чортами у людській подобі, які позбавлені всіх позитивних почуттів: кохання, емпатії, ніжності та порядності. Ян, головний герой, закохується в просту дівчину Валерію, відмовляючись від своєї нареченої Ісси, що спричиняє цькування і осуд соціуму. Через кохання до Валерії Ян стає вигнанцем і зазнає великого лиха від Хазяїна, що є втіленням Диявола. Він робить виклик Господареві, аналогічно до свого діда Сімона, також вигнанця, який відчуває потребу боротися зі злом.

Дійство поглиблюється, коли пара стає об'єктом помсти з боку нареченої Яна, яка скидає Валерію з даху. Внаслідок цього за сюжетом юнак обирає той самий шлях, демонструючи свої відчайдушні почуття та вірність коханій. Та фінал вистави залишає глядача з інтригою, спонукаючи його вирішити, який щлях він обере у своїй уяві – трагічний чи сподіваний.

П’єса вирізняється глибокими моральними та емоційними конфліктами, що виражаються через кохання, віру та відвагу головних героїв у боротьбі з безжалісними ланками суспільства та Хазяїна. Це історія про моральні принципи і відданість, які прагнуть здобути перемогу над жорстокістю і пристрастю в потоці зла та безсилля.

У виставі взяли участь студенти різних курсів та факультетів СумДУ, але всіх їх об’єднала спільна надзвичайна любов до великого мистецтва театру. Молоді люди зуміли наповнити спектакль свіжістю й енергією, виявивши високий рівень професіоналізму і таланту. Окремо варто відзначити Олександра СИКСА, випускника колишньої Української академії банківської справи, який долучився до постановки складного мистецького твору, правдиво й чутливо виконавши роль хворого діда-вигнанця.

Спектакль вражає своєю унікальністю, оскільки в ній відсутні епізодичні ролі. Кожна роль у виставі є головною, емоційно насиченою та вимагає від акторів великої майстерності. Актори демонстрували вражаючу артистичність і здатність глибоко відчути своїх персонажів, незалежно від їх віку та емоційної складності.

Глядачі привітали акторів-аматорів бурхливими оплесками, щедро даруючи квіти, своє захоплення і вдячність за чудові виступи.

З нетерпінням чекаємо нових захопливих прем’єр від учасників театру «Кураж». До наших нових зустрічей на шляху до мистецтва!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]