Дата публікації:
18 квітня 2024
Кількість переглядів:
848
Поділитися:

16 квітня у Сумському державному університеті відбувся просвітницько-профорієнтаційний захід, що мав на меті популяризацію соціальної роботи в сучасному суспільстві. Його провели студенти спеціальності «Соціальна робота» за підтримки студентського самоврядування.

Учасниками заходу «Від мрій до дій» стали учні Степанівського ліцею, студенти Сумського фахового коледжу економіки і торгівлі та Сумського державного університету.

Захід проходив у кілька етапів.

Спершу учасники ознайомилися з окремими аспектами соціальної роботи, категоріями населення – потенційними клієнтами соціальних служб, основними завданнями соціальних працівників, можливостями працевлаштування та перспективами розвитку спеціальності.

Інтелектуальна гра «Соціопазл», що була основною частиною заходу, дозволила учасникам здобути та розвинути знання про соціальні послуги, нормативну базу, принципи та напрями соціальної роботи.

Важливе значення для учасників мала розповідь про важливість ефективної комунікації в соціальній роботі та особливостями спілкування з вразливими групами населення.

Цікаво, весело, по-дружньому студенти та учні спілкувалися за кавою, обмінювалися думками, пропозиціями, ділилися враженнями про навчання в СумДУ, організацією позанавчальної діяльності, кар’єрними перспективами. Отриманий зворотній зв’язок показав, що нові знання є актуальними для учасників, загальні враження – позитивними, а набутий досвід для організаторів, як вони самі відзначили, корисним.

Підтримала цю думку доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Валентина ОПАНАСЮК, яка ініціювала профорієнтаційний захід і допомагала студентам у його підготовці та реалізації.

«Такі активності в освітньому процесі сприяють підвищенню у студентів загальних знань про комунікацію, і в соціальній сфері зокрема, розвитку лідерських якостей, навичок м’якого впливу, здатності працювати в різних умовах, навчають вирішувати складні завдання, налагоджувати співпрацю з представниками громади, що знадобиться у подальшій роботі за спеціальністю», – зазначила представниця кафедри, де здійснюється підготовка фахівців із соціальної роботи.  

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]