Дата публікації:
19 квітня 2024
Кількість переглядів:
732
Поділитися:

Першим питанням на засіданні 18 квітня вчена рада Сумського державного університету розглянула стан забезпечення якості підготовки фахівців та розвитку наукової діяльності в Класичному фаховому коледжі.

У 2023 році було завершено процедуру реорганізації Конотопського інституту СумДУ шляхом його приєднання до коледжу, що посприяло посиленню матеріально-технічного, кадрового та навчально-методичного забезпечення освітнього процесу, підвищенню якості підготовки фахівців та розвитку наукової діяльності.

Як зазначила директор коледжу Тетяна ГРЕБЕНИК, за останні три роки розширено перелік освітніх програм та покращено показники формування контингенту студентів. Нині підготовка здобувачів освіти здійснюється за 8 освітніми програмами фахового молодшого бакалавра, 5 – молодшого бакалавра та 3 – бакалавра. Відкрито набір за освітнім рівнем молодший бакалавр на спеціальності: 015 «Професійна освіта. Будівництво та зварювання», 017 «Фізична культура і спорт», 073 «Менеджмент», 133 «Галузеве машинобудування», 192 «Будівництво та цивільна інженерія». У 2024 року за освітнім рівнем бакалавр вперше буде здійснено набір на спеціальність 015 «Професійна освіта. Будівництво та зварювання». Прийом студентів у 2023 році збільшився у порівнянні з 2021 роком на 108%. У планах коледжу – розширення освітнього меню з урахуванням кадрового потенціалу, матеріально-технічного забезпечення, потреб  ринку праці та інших складових розвитку спеціальностей.

У ході обговорення було відзначено активну роботу колективу коледжу щодо забезпечення якості освіти, тісну комунікацію викладачів зі студентами в навчальній і позанавчальній діяльності, зокрема, значна увага приділяється роботі гуртків, секцій, національно-патріотичному вихованню молоді.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША подякував керівництву коледжу та колишнього інституту за порозуміння, плідну взаємодію, спрямовану на досягнення успішності.

«Це один з кращих коледжів в Україні за обсягами прийому і підготовки здобувачів освіти. Тут сформований сприятливий морально-психологічний клімат, високий рівень патріотизму, про що свідчать численні заходи відповідного спрямування. Тобто коледж є потужним освітнім форпостом Конотопської територіальної громади», – наголосив ректор.

Водночас, було вказано на необхідність пожвавлення в закладі міжнародної академічної мобільності, грантової діяльності, публікаційної активності, застосування в освітньому процесі імерсивних технологій тощо.

Відповідно до порядку денного вчена рада затвердила низку документів загальноуніверситетської нормативної бази:

  • Положення про нормування обсягів наукової та навчальної роботи науково-педагогічних працівників з урахуванням ефективності їх роботи з підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів (версія 02).
  • Положення про вчені ради навчально-наукових інститутів та факультетів Сумського державного університету.
  • Положення про науково-навчальний центр комплексного інжинірингу «ChemTech».
  • Положення про науково-навчально-виробничий центр Сумського державного університету «Scientia».

Також було ухвалено правила прийому до Сумського державного університету в 2024 році, до Шосткинського інституту та відокремлених структурних підрозділів СумДУ.

Крім того, вчена рада затвердила навчальні плани освітніх програм та зміни до окремих освітньо-професійних програм підготовки здобувачів, надала рекомендації до видання навчально-методичних та наукових видань.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]