Дата публікації:
20 квітня 2024
Кількість переглядів:
767
Поділитися:

20 квітня Сумський державний університет запросив учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів на традиційний профорієнтаційний захід, що цього разу пройшов у новому форматі – «швидких побачень» зі спеціальностями.

Їх зміст полягав у тому, що представник інституту чи факультету мав за три хвилини ознайомити відвідувача з окремою освітньою програмою і спробувати «закохати» в неї. Кожен вступник міг дізнатися більше про вибір майбутньої спеціальності, особливості вступу, переваги навчання, сучасні освітні можливості.

З безпекових міркувань презентаційні локації спеціальностей знаходились в укритті. Допомагала учасникам розібратися зі схемою їх розміщення, швидко знайти ту, що цікавить, команда студентів-амбасадорів.

До події ретельно готувалися усі структурні підрозділи: три навчально-наукові інститути – бізнесу, економіки та менеджменту (БіЕМ); права та медичний; три факультети – електроніки та інформаційних технологій (ЕлІТ); технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ); іноземної філології та соціальних комунікацій (ІФСК), а також Центр заочної, вечірньої та дистанційної форм навчання. Усі намагалися презентувати на «швидкому побаченні» спеціальності та можливості, які надає кожна, якнайкраще.

Також під час заходу з батьками абітурієнтів активно спілкувались представники Приймальної комісії, надавали роз’яснення щодо спеціальних умов вступу до закладів вищої освіти і в цілому Правил прийому у 2024 році.

На думку проректора з науково-педагогічної роботи СумДУ Івана КОЗІЯ, такий формат живого, активного спілкування тет-а-тет з представниками інститутів, факультетів, кафедр – студентами й викладачами, членами Приймальної комісії університету, допоможе потенційним абітурієнтам правильно обрати свій подальший освітній і професійний шлях.

«Сподіваємось, що учасники отримають гарні, позитивні емоції і корисну інформацію, а ми спробуємо максимально посприяти їм у виборі спеціальності», – зазначив Іван КОЗІЙ.

«Усе динамічно, жваво, інформативно і корисно…», «Гарні презентації, привітні, комунікативні представники кафедр, змістовна інформація...», «Сподобалась позитивна атмосфера, можливість безбарʼєрного спілкування як з викладачами, так і зі студентами. Я хочу навчатися в Україні, а саме в СумДУ, хочу бути корисною своїй державі, прагну бачити її процвітаючою, сприяти розвитку України тут, на батьківщині», – ділились враженнями потенційні абітурієнти.

Дякуємо всім, хто завітав до нас, на «швидкі побачення» зі спеціальностями, за активність та інтерес, бажаємо успішно пройти вступні випробування і поповнити студентську спільноту нашого Сумського державного університету!


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]