Дата публікації:
23 квітня 2024
Кількість переглядів:
343
Поділитися:

23 квітня відбулась тристороння онлайн-зустріч між Сумським державним університетом, університетом Цзямуси (провінція Хейлунцзян) та представництвом СумДУ в КНР.

Думками щодо перспектив співпраці з китайської сторони поділилися ректор університету Цзямуси Чжун Вейдун, проректор Цзян Чжимей і директор управління міжнародного обміну та співробітництва Ван Дечжун, від СумДУ – ректор Василь КАРПУША, заступник директора навчально-наукового медичного інституту, директор Центру колективного користування науковим обладнанням «Центр біомедичних досліджень» Максим ПОГОРЕЛОВ і декан факультету електроніки та інформаційних технологій Юрій ВОЛК.

Учасниками онлайн-зустрічі були також проректор з науково-педагогічної роботи СумДУ Іван КОЗІЙ, директор НН МІ Андрій ЛОБОДА, керівники окремих структурних підрозділів НН МІ та факультету ЕлІТ.

Василь КАРПУША у вітальному слові висловив вдячність китайським колегам за гостинність під час перебування делегації СумДУ в провінції Хейлунцзян та запросив до зворотнього візиту в Україну.

«Я й досі перебуваю під приємним враженням від поїздки до Китаю, адже це була дуже тепла зустріч, де ми обговорили безліч планів. Крім того, тематика сьогоднішньої конференції – це результат нашого минулорічного візиту і я впевнений, що наша онлайн-зустріч зміцнить співпрацю у сферах медицини, біотехнологій, наноматеріалів та електроніки», – зазначив ректор.

Своєю чергою ректор університету Цзямуси Чжун Вейдун підкреслив важливість співпраці із СумДУ, як одним з провідних закладів вищої освіти, що займає високі позиції в міжнародних рейтингах, і добре відомий в Китаї. 

Учасники представили свої наукові досягнення та розробки у форматі презентацій з напрямків, що стануть основою для подальшої науково-освітньої кооперації між університетами.

У перспективі співпраці: взаємообмін освітньо-науковими напрацюваннями, участь у програмах академічної мобільності між викладачами та студентами, реалізація спільних проєктів у науковій сфері.

Обидві сторони за підсумками онлайн-зустрічі висловили побажання щодо плідної спільної роботи та упевненість в її результативності.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]