Дата публікації:
27 квітня 2024
Кількість переглядів:
338
Поділитися:

27 квітня Сумський державний університет запросив молодь на студентський форум «Вступ до магістратури: НЕскладний вибір».

Учасники зібралися, аби поговорити про користь навчання в магістратурі, про вибір спеціальності, про шляхи застосування магістерського диплома.

Студенти-бакалаври СумДУ та інших закладів освіти мали можливість отримати відповіді на важливі питання: чи важливий диплом магістра у професійній практиці і що ще корисного можуть дати здобувачу освіти додаткові півтора року, крім розширення кола професійних знань та навичок.

Спікерами панельних дискусій стали магістранти різних спеціальностей, а також випускники університету, які змогли правдиво розповісти про те, чи не шкодують про свій вибір, про переваги навчання на магістерських програмах та про можливості кар’єрного зростання зі ступенем магістра.

«Ще під час навчання у бакалавратурі я постійно брав участь у профільних гуртках, де я отримав безліч корисних практичних навичок. Викладачі, помітивши мою зацікавленість та хист, запропонували мені роботу у компанії, яка на той час займалась розробкою будівельного 3D-принтера. Зараз я змінив місце роботи,  працюю вже над іншим проєктом, а також у вихідні викладаю на курсах з електроніки для дітей. Але навіть поєднуючи дві роботи, у мене вистачає часу на навчання в магістратурі. Головне, правильно розставити пріоритети та розподілити свій час», – каже Денис СТРИЖЕНОК, студент магістратури факультету ЕлІТ.  

Випускниця магістратури ННІ права Владислава СИРОТЕНКО говорить, що повна вища освіта для юристів це необхідність, обумовлена законом України. «Без магістратури ви не зможете претендувати на посаду адвоката, нотаріуса тощо. Тому юристи, які планують працювати за фахом, повинні мати диплом магістра», – поділилась думками магістерка, яка нині працює провідним інспектором-юрисконсультом у Департаменті агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації.

Відповідальний секретар приймальної комісії СумДУ Ігор РОЙ поінформував учасників форуму про правила вступу до магістратури у 2024 році. Переваги вибору дистанційної освіти детально окреслив Станіслав  МЕЛЕЙЧУК. Директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форми навчання також розповів про можливість отримання ваучерів на навчання, які окремим категоріям населення надає Сумський обласний  центр зайнятості.

Запис форуму на YouTube-каналі СумДУ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]