×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/news/2024/2024-04-28/3
Дата публікації:
27 квітня 2024
Кількість переглядів:
338
Поділитися:

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій ЗАХАРІН відвідав Сумський державний університет.

Зокрема, у межах візиту відбулась робоча зустріч з керівництвом, представниками окремих загальноуніверситетських служб та кафедр.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША у вітальному слові наголосив на готовності розвитку партнерських зв’язків з Держпродспоживслужбою у різних напрямках, у тому числі з питань цифровізації, оскільки університет має великий досвід співпраці з органами виконавчої влади, місцевих громад, зокрема щодо забезпечення їх інноваційними програмними засобами. Особливий акцент ректор зробив на імплементації потенціалу Держпродспоживслужби в процес підготовки сучасних фахівців. Передусім, значні перспективи вбачаються у співпраці структурних підрозділів Служби з кафедрою громадського здоров’я навчально-наукового медичного інституту, що має потужну медичну і лабораторну базу, та здійснює підготовку спеціалістів на перетині галузей менеджменту, економіки й охорони здоров’я.

«Кафедра громадського здоров’я є профільною, тому плідно співпрацює з територіальними підрозділами Держпродспоживслужби. Разом з тим, ми зацікавлені в розширенні форматів нашого співробітництва, більш активного залучення професіоналів-практиків в освітній процес», – зазначив Василь Карпуша.

Сергій Захарін наголосив, що Держпродспоживслужба – потужний роботодавець, з розгалуженою територіальною системою, тому установа підтримує активну співпрацю з провідними закладами вищої освіти і охоче бере участь у всіх можливих активностях, що передбачають опанування студентами сучасних програмних продуктів у сфері безпечності харчових продуктів.

У ході зустрічі було обговорено перспективні напрямки майбутньої кооперації, що входять до сфери інтересів обох сторін. Серед можливих форматів взаємних активностей – спільна реалізація освітніх і наукових проєктів, проведення лабораторних досліджень, проходження практики студентами університету в системі Держпродспоживслужби, організація науково-навчальних екскурсій, проведення відкритих лекцій, спільних семінарів, вебінарів тощо.

Сергій Захарін розповів про створення у Держпродспоживслужбі науково-методичної ради, яку він очолює, та запросив до роботи в її секціях фахівців університету з дотичними науковими інтересами.

«Давно мріяв побувати в СумДУ. Для мене ваш університет завжди був таємницею з точки зору економічної науки. Всі чинники не дозволяють сподіватися на успішний проєкт, зважаючи на відсутність економічного підгрунтя для акумулювання значних фінансових ресурсів, необхідних для розвитку, високу конкуренцію між чотирма ЗВО у порівняно маленькому місті, наближеному до кордону з росією. Разом з тим, СумДУ за багатьма показниками випереджає столичні ЗВО й університети Східної Європи. Для мене завжди було загадкою, яким чином Сумському державному університету це вдається», – зазначив Сергій Захарін, який до нинішньої роботи працював держсекретарем Міністерства освіти і науки України.

У другій частині свого візиту столичний гість мав можливість ознайомитися з практичною складовою організації освітньо-наукової та позанавчальної діяльності СумДУ, зокрема, розвитком цифрових трансформацій, втіленням потужних інноваційних інформаційно-комунікаційних та імерсивних технологій у бібліотеці та лабораторії віртуальної і доповненої реальності Ulab. Також Сергій Захарін відвідав Університетську клініку та об’єкти спортивної інфраструктури.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]