Дата публікації:
10 травня 2024
Кількість переглядів:
371
Поділитися:

9 травня у Сумському державному університеті відбулось засідання вченої ради, на якому було обговорено актуальні питання стратегічного розвитку.

Розпочалося засідання із вручення атестатів професора та доцента, дипломів переможців рейтингу структурних підрозділів університету за підсумками 2023 року, дипломів конкурсів «Кращий підрозділ за результатами наукової діяльності у 2023 році», «Кращий підрозділ з організації наукової роботи студентів за результатами 2023 року», «Кращий підрозділ за результатами міжнародної діяльності у 2023 році».

Одним із питань порядку денного, з яким виступив начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО, стало обговорення стану міжнародної діяльності як мотиватора підвищення якості освітньо-наукової діяльності. Було зазначено, що у теперішній час, протягом третього року повномасштабної військової агресії рф в Україні, яскраво демонструється важливість стійких міжнародних зв’язків із закордонними партнерами, безпрецедентна підтримка яких 2022 і 2023 роках не лише потужно сприяла протистоянню викликам воєнного стану, але й заклала фундамент на подальшу багаторічну співпрацю, вивела університет на новий рівень визнання й інтеграції до міжнародного співтовариства. У цілому 2023 рік – рекордний за інтенсивністю та обсягами міжнародної діяльності. Було досягнуто найглибшого за всі часи рівня інтеграції в європейський і світовий академічний простір, передусім через входження до Альянсів Європейських Університетів, успішну участь в «Ініціативі Єднання» у форматі університетів-побратимів, рекордні обсяги залучення до пріоритетних міжнародних проєктів і програм, розгалужену академічну мобільність тощо.

Для збільшення зацікавленості серед інститутів та факультетів у 2024 році вперше запроваджено конкурс «Кращий підрозділ СумДУ за результатами міжнародної діяльності», що охоплює усі дотичні до міжнародного співробітництва показники рейтингу структурних підрозділів.

За результатами обговорення вчена рада СумДУ ухвалила низку заходів, спрямованих на розширення міжнародного партнерства.

Щодо стану інтегрованої інформаційної системи та її ключові завдання поінформував проректор з науково-педагогічної роботи Іван КОЗІЙ.

Він зазначив, що в СумДУ розроблена та постійно вдосконалюється інтегрована інформаційна система (ІІС), яка створює сучасне телекомунікаційно-інформаційне науково-освітнє середовище, інтегрує всі кампуси в єдину мережу, надає нові можливості для навчання та досліджень, а також ефективного управління навчальним закладом. В ІІС СумДУ ключовими компонентами є: інформаційно-аналітична система (ІАС) «Університет» та електронний особистий кабінет; технічні засоби електронного навчання; стандартизовані програмні комплекси, що забезпечують навчально-науковий процес; комп’ютерно-телекомунікаційна система.

За результатами розгляду вчена рада визнала сучасний стан розвитку єдиної інтегрованої інформаційної системи «Університет» як успішний, визначила завдання щодо її модифікації, запровадження нових напрямів інформатизації управлінських та освітніх процесів.

Також вчена рада затвердила Положення про організацію оцінювання здобувачами вищої освіти якості освітніх програм, що реалізуються у Сумському державному університеті (версія 03), ухвалила низку навчальних планів освітніх програм та змін до освітньо-професійних програм підготовки здобувачів, надала рекомендації до видання навчально-методичних та наукових видань.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]