Дата публікації:
23 березня 2012
Кількість переглядів:
1019
Поділитися:

22 березня вчена рада Сумського державного університету обговорила ефективну й цілеспрямовану роботу щодо належного утримання матеріальної бази та раціонального використання матеріальних і енергетичних ресурсів навчального закладу, а також піднімала питання якісної підготовки фахівців на факультеті електроніки та інформаційних технологій шляхом використання нових форм і методів навчання.

Вчена рада закцентувала увагу на нарощенні можливостей здобуття вищої освіти за технологіями подвійних дипломів і на перспективу отримання випускниками широкопрофільної підготовки за рахунок модернізації змісту дисциплін, шляхом надання сучасних знань із програмування, інформаційно-комп’ютерних, мережевих та Internet-технологій, апаратного забезпечення, електронної комерції, сучасних напрямків біо-, мікро- та наноелектроніки, нанотехнологій.

Декан факультету ЕлІТ Сергій Проценко презентував  модель випускника, яка повинна включати природничо-наукову, професійно-практичну, гуманітарну, соціально-економічну, комп’ютерно-інформаційну види профільної підготовки. Також, враховуючи тенденції входження до загальноєвропейського освітнього простору, на факультеті заплановано інтенсивний розвиток програм академічної мобільності за рахунок:

  • міжнародних курсів, літніх шкіл, мовних практик;
  • організації спільної підготовки спеціалістів із закордонними університетами;
  • проходження студентами практики на високотехнологічних підприємствах і установах за їх профілем підготовки.

В університеті постійно здійснюються ремонтні роботи, впроваджуються технічні заходи з підвищення економічності систем енергетичного забезпечення будівель. Так, у 2011 році адміністративно-господарською частиною відремонтовано близько 420 об’єктів. У теплових пунктах усіх корпусів університету та гуртожитків №1-3 встановлені насоси підмішування власної розробки, що дозволяють знизити витрати теплоносія з теплової мережі у 2-3 рази.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]