Дата публікації:
26 березня 2012
Кількість переглядів:
853
Поділитися:

23 березня в Сумському державному університеті пройшов регіональний етап гри «Железный предприниматель» у рамках чемпіонату, ініційованого Бізнес-інкубатором Національного дослідницького університету «Высшая школа экономики» (Москва). Організаторами виступили факультет підвищення кваліфікації та педагогічних інновацій, факультет технічних систем та енергоефективних технологій і Центр післядипломної освіти СумДУ.

Без перебільшення захід можна назвати «поєднанням цікавого з корисним». Вісім команд студентів СумДУ, в які входили представники різних напрямів підготовки (хіміки, технологи, матеріалознавці, інформатики, управлінці, економісти) мали запропонувати нове креативне застосування матеріалу фторопласт-4 (політетрафторетилен чи тефлон). Цей матеріал володіє рідкісними фізичними і хімічними властивостями та широко використовується в промисловості, техніці та побуті. Кейс із завданням було розроблено і презентовано викладачами кафедри «Прикладне матеріалознавство і ТКМ» факультету технічних систем та енергоефективних технологій.

Свої ідеї команди представляли у вигляді презентацій. Виступи оцінювало компетентне журі, яке складалося з випускників СумДУ, а ниніпрофесіоналів у сфері бізнесу. Це дало учасникам шанс отримати конструктивну критику та дорогоцінні поради. Як зізналися самі студенти, досвід, отриманий у ході гри, безперечно стане у нагоді, адже зустріч стала своєрідною репетицією підприємницької справи.Переможців обирали за кількома критеріям: креативність, злагоджена робота команди, можливість комерціалізації запропонованої ідеї, інформативність презентації, логічні відповіді на поставлені запитання. Не менш важливими при виконанні завдання стали збалансованість інженерної та економічної складових у проекті. Всі виступи були на високому рівні. Журі підкреслило ініціативність, неординарність та творчість нинішньої молоді, у руках якої майбутнє нашої країни.

Першою за рішенням журі стала команда «Фантастична п’ятірка», другою – «Максимум». Побажаємо переможцям успіху у півфіналі чемпіонату, який відбудеться 12 квітня у Києві. Півфіналісти будуть відстоювати честь України на фінальній грі в Москві!

Анастасія Тернова

Гурток «Аматорська журналістика»

               

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]