Дата публікації:
29 березня 2012
Кількість переглядів:
2072
Поділитися:

Доцент кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проектування Сумського державного університету Віра Шендрик взяла участь в науковій конференції “Quantitative Finance & Risk Management”, яка відбулася в Університеті Торонто (Канада). До складу організаційного комітету конференції увійшли представники факультету Mechanical and Industrial Engineering Університету Торонто, факультету Industrial Engineering Університету Dalhousie (м.Галіфакс, провінції Nova Scotia, Канада), а також представники промисловості.

У рамках конференції відбувся конкурс студентських наукових робіт, на якому Сумський державний університет представляла робота студента
5 курсу, магістранта зі спеціальності “Інформаційні технології проектування” Антона Сидоренка. Робота студента СумДУ на тему “Financial information analysis system from the formation of investment portfolio” (наукові керевники
доцент Ольга Алексенко та доцент Віра Шендрик) зацікавила конкурсну комісію і її відібрали у якості номінанта на призові місця. Призери визначалися шляхом особистих виступів-доповідей конкурсантів. На жаль, Антон не переміг, оскільки не зміг взяти участь через велику географічну віддаленість. Слід відмітити, що вперше студенти технічних спеціальностей СумДУ беруть участь у наукових конкурсах такого рівня і результат на цьомуетапі можна вважати вже перемогою.

Крім того, протягом двох днів на конференції свої доповіді представляли провідні науковці Канади, США та Південної Кореї. Також відбулася дискусія з представниками промисловості, серед яких був і випускник СумДУ, член організаційного комітету конференції, доктор комп’ютерних наук, який зараз працює у компанії ІВМОлександр Романко.

Під час конференції представили нову магістерську програму Університету Торонто – “Financial Engineering” (фінансовий інжиніринг - розробка нових фінансових інструментів та методів фінансування, а також творчий пошук нових підходів до вирішення проблем в області фінансів). Цю навчальну програму планується відкрити сумісно з новоствореним Інститутом фінансового інжинірінгу та ризик-менеджменту, який займатиметься підтримкою магістерських програм та організацією конференцій, налагодженням зв’язків з усіма провідними банками Канади та іншими фінансовими корпораціями. У рамках цієї магістерської програми Олександр Романко викладатиме дисципліну “Симуляційний аналіз та оптимізація у фінансах та ризик-менеджменті”. Планується, що студентами виконуватимуться  дипломні проекти, які включатимуть в себедослідження та розв’язання практичних проблем, запропонованих фінансовими структурами Канади.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]