Дата публікації:
29 березня 2012
Кількість переглядів:
1221
Поділитися:

В Медичному інституті Сумського державного університету відбулися традиційні щорічні Vнаукові читання, присвячені видатному українському вченому, засновникові відомої далеко за межами нашої країни наукової школи патофізіологів, члену-кореспонденту Академії медичних наук СРСР Миколі Зайку.

Серед учнів Миколи Зайка ­– відомі вчені, члени академій, завідувачі кафедр, керівники наукових лабораторій в Україні та за кордоном. До їхньої когорти входить і завідувач кафедри фізіології та патофізіології Медичного інституту СумДУ професор Олександр Атаман, який і став ініціатором та організатором читань.

Цього року для участі в читаннях запросили одного з провідних вчених-патофізіологів, члена-кореспондента Національної академії наук України, заступника директора Інституту фізіології ім. О. О.Богомольця НАН України Вадима Сагача. Він виступив із роботою на тему: "Оксид азоту і регуляція серцево-судинної системи", у якій порушив актуальну проблему ролі ендотелію у здійсненні різних регуляторних впливів на тонус кровоносних судин і діяльність серця.

Аудиторія слухачів, представлена студентами, аспірантами, викладачами, практичними лікарями, висловила подяку Вадиму Сагачу та організаторам читань за цікавий і потрібний науковий захід.

                         Медичний інститут,

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]