Дата публікації:
29 березня 2012
Кількість переглядів:
1592
Поділитися:

28 березня в Сумському державному університеті відбувся спільний семінар «СумДУ & Wikipedia: перспективи співпраці», організований Центром вебометрії та веб-маркетингу СумДУ та ГО «Вікімедіа Україна». На зустрічі розглянуто новий проект ґрунтовної співпраці СумДУ з однією із найвідоміших у світі електронною Інтернет-енциклопедією Вікіпедія.

За словами начальника Центру вебометрії та веб-маркетингу Дмитра Фільченка, мотивацій та перспектив, аби розпочати сумісну діяльність, більше ніж достатньо. Відтепер веб-сторінки енциклопедії можна використовувати як плацдарм для навчання студентів, для просування рекламних матеріалів, інформаційно-рекламної діяльності, а також для зміцнення позицій у веб-рейтингах.

«Більше даєш – більше отримуєш» – один із лозунгів, яким послуговується керівництво Вікіпедії. Співпраця СумДУ з інтернет-енциклопедією передбачає цілунизку преференцій: консультаційно-технічну підтримку, можливість брати участь у багатьох міжнародних проектах. Університет отримує неабиякий шанс модернізувати наукову діяльність та покращити імідж закладу.

Нагадаємо, «Вікіпедія»– це унікальний міжнародний інтернет-проект енциклопедії, доступний 282 мовами світу. За місяць на сайт заходить близько 400 мільйонів користувачів, щобознайомитися із 20 мільйонами статей. Веб-енциклопедія входить до п’ятірки найавторитетніших ресурсів світу. 

Завантажити презентацію «СумДУ & Wikipedia: перспективи співпраці».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]