Дата публікації:
30 березня 2012
Кількість переглядів:
1701
Поділитися:

Голова первинної профспілкової організації СумДУ Валентина Боровик взяла участь у IVПленумі ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, присвяченому  реформуванню вищої школи. На Пленумі серед гостей були присутні також Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, заступник Голови Федерації профспілок України Григорій Осовий, член Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, народний депутат України Сергій Баранов-Мохорт.

Засідання присвячувалося обговоренню роботи і завдань  організаційних ланок Профспілки в умовах реформування вищої освіти. Зокрема, мова йшла про оптимізацію мережі вищих навчальних закладів.

Після доповіді першого заступника голови ЦК галузевої профспілки Сергія Романюка  першою до слова запросили Валентину Боровик. Під час виступу вона зазначила, що у 2004 році Сумський державний університет уже знаходився на межі об’єднання із сумськими вишами. За її словами, сама по собі ідея об’єднання була вмотивована, але її реалізація – спаплюжена.

А отже, осінь 2004 р. вимагала від колективу СумДУ перебудови в декількох напрямах. Та особливо гостро в той час стояло питання фінансово-економічної стабілізації університету. Тому керівництво закладу максимальну увагу приділяло організації ефективного менеджменту. Профспілка також підтримала деякі (не зовсім популярні на той час) кроки адміністрації. Завдяки цьому в період 2005-2008 років університет почав динамічно розвиватися.

Економічна криза 2008 року стала черговим випробуванням і для колективу СумДУ. Саме в той час серед багатьох інших були обрані такі пріоритети у діяльності університету: неухильне зростання наукової тематики, підготовка іноземних студентів, організація різноманітних курсів по підвищенню кваліфікації, перепідготовці кадрів тощо. Завдяки цьому відбувався постійний розвиток навчального закладу.

Підтвердженням цьому є, наприклад, те, що у березні 2012 року за підсумками Міністерського рейтингу, Сумський державний університет зайняв І місце серед класичних вишів (та став десятим у рейтингу вищих навчальних закладів і наукових установ) України за показником ефективності використання бюджетних коштів по виконанню наукових досліджень і розробок.

«Проте і у нас не все так просто. На сьогодні життя знов вимагає запровадження в університеті розумної економії, активно обговорюються пропозиції, як оптимізувати поточну роботу, які додаткові послуги можна надавати», - зауважила голова первинної профспілкової організації. – «У той же час, університет добудовує новий навчально-виробничий корпус, постійно йдуть відрахування профспілковій організації коштів на культурно-масову, спортивну та оздоровчу роботу. Одним словом профспілка та керівництво навчального закладу підставляє одне одному не ногу, а плече».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]