Дата публікації:
03 квітня 2012
Кількість переглядів:
830
Поділитися:

У період з 26–31 березня ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв відвідав Китайську Народну Республіку у складі української делегації освітян. У ході візиту він ознайомився з навчальним процесом провідних вишів Китаю, обговорив питання співпраці та взяв участь у форумі ректорів вищих навчальних закладів України та Китаю.

Під час форуму учасники розглянули важливі питання співпраці університетів у сфері освіти з природничих і гуманітарних наук, медицини, машинобудування, транспорту, матеріалознавства, міжнародного академічного обміну студентів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів. А також обговорювалисяпитання виконання аспірантських дисертаційних робіт під подвійним керівництвом професорів із українських і китайських вищих навчальних закладів, проходження стажування українських викладачів і науковців у провідних університетах Китаю і навпаки.

Також ректори українських вишів  відвідали Пекінський політехнічний інститут, де ознайомилися з досягненнями та сучасними розробками,зокрема зі створення екологічних джерел енергії, механотроніки, робототехніки, електроніки, освоєння космосу, нано- та пінотехнологій, комп’ютерного моделювання тощо. Українська делегація разом із президентом інституту Гуо Даченом домовилися про щорічне безкоштовне навчання 20 студентів із провідних університетів України за англомовними магістерськими програмами з машинобудування, електротехніки, автоматизації та міжнародної торгівлі. Ще гості відвідали Науково-технологічну лабораторію автомобільних трансмісій таНаціональну центральну науково-технологічну лабораторію захисних і протизахисних матеріалів.

Під час перебування в Університеті Цінхуа українські освітяни познайомилися з історією та сучасною структурою одного з найавторитетніших світових навчальних закладів. Сторони обговорили питання подальшої співпраці щодо навчання студентів і стажування викладачів, а також виконання дисертаційних досліджень аспірантами провідних українських вищих навчальних закладів на факультетах університету Цінхуа.

Анатолій Васильєв домовився з президентом Пекінського університету науки й технологій Ху Джін Ву про співпрацю в галузі матеріалознавства з Сумським державним університетом.

Також Анатолію Васильєву вдалося переговорити щодо співпраці з університетом Цінхуа внапрямку проведення спільних наукових досліджень і навчання магістрів із біотехнологічних та медичних спеціальностей, а також у сфері нанотехнологій, матеріалознавства та енергозбереження. Китайські представники висловили велику зацікавленість і готовність до співпраці із Сумським державним університетом.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

       

       

  • СумДУ планує наукову співпрацю із Китаєм
  • СумДУ планує наукову співпрацю із Китаєм
  • СумДУ планує наукову співпрацю із Китаєм
  • СумДУ планує наукову співпрацю із Китаєм
  • СумДУ планує наукову співпрацю із Китаєм
  • СумДУ планує наукову співпрацю із Китаєм

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]