Дата публікації:
03 квітня 2012
Кількість переглядів:
1349
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету вибороли призові місця у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Нафтова та газова промисловість». Він проходив на базі Івано-Франковського Національного технічного університету нафти і газу.

Представлені на конкурс роботи розподілили між п’ятьма секціями: «Обладнання нафтогазової галузі», «Вимірювання, контроль та технічна діагностика», «Нафтогазова інженерія», «Транспорт та зберігання нафти і газу» й «Нафтогазова енергетика та енергозбереження».

Уже традиційно переможцями в галузі «Нафтова та газова промисловість» у номінації "Нафтогазова інженерія" стали студенти кафедри "Процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв" (ПОХНВ). Так, першість у номінації «нафтогазова інженерія», зайнявши почесне І місце, вибороли магістрантки  факультету ТеСЕТ Ольга Настенко та Анастасія Твердохліб  з роботою «Моделювання та оптимізація процесів відбензинювання газів в установках НТС та НТА» (науковий керівник – кандидат технічних наук, доцент Олександр Ляпощенко). Дипломом ІІІ ступеня нагороджено магістранткуфакультету ТеСЕТ Олену Смілянську за роботу «Абсорбери підготовки природного газу: визначення оптимальної конструкції вихрових тарілок з протитечійним рухом потоків» (науковий керівник – кандидат технічних наук, доцент Артем Артюхов). 

Уномінації  "Обладнання нафтогазової галузі" дипломом ІІІ ступеня  нагороджено студента кафедри технічної теплоф ізики (ТТФ) Євгена Ховякова за наукову роботу "Дослідження струминно-реактивної турбіни для пневмоприводів шарових кранів магістральних газопроводів" (науковий керівник – кандидат технічних наук, доцент Сергій Ванєєв).

Відтак, три роки поспіль зайняте перше місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт угалузі «Нафтова та газова промисловість» свідчать про високий потенціал СумДУ і пройогоможливості готувати висококваліфікованих фахівців для нафтогазопереробної галузі промисловості.

Вітаємо студентів-переможців та бажаємоїмподальших успіхів нанауковій ниві!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]