Дата публікації:
06 квітня 2012
Кількість переглядів:
837
Поділитися:

Голова Профспілкової організації студентів Сумського державного університету  Ганна Яковлева взяла участь у засіданні ради голів Профспілки працівників освіти і науки Білорусі, Російської Федерації та України. Воно відбулося у місті Мінськ (Республіка Білорусь). 

На відкритті заходу представники кожної з країн-учасниць ознайомили присутніх із структурами своїх профспілкових студентських організацій, принципами та інструментами їх діяльності, цінними практиками.

У ході засідання сформулювали завдання та функції, які є спільними для профспілкових студентських організацій України, Білорусії та Росії. 

Зокрема – захист соціально-економічних прав та інтересів осіб, які навчаються; надання юридично-правової підтримки; здійснення представництва у веденні переговорів з адміністрацією навчального закладу та іншими учасниками соціального діалогу; організація відпочинку і оздоровлення студентів; підтримка студентських ініціатив; надання матеріальної допомоги; участь у розробці та моніторинг дотримання законодавства тощо.

Українська делегація познайомила колег з актуальними питаннями діяльності своїх структурних підрозділів в умовах реформування освіти. У цьому відношенні, колегам повідомили про ризики, які супроводжують процеси оптимізації мережі навчальних закладів та розробку проекту закону «Про вищу освіту». 

Окрему увагу приділили питанню якості освіти та можливостям взаємодії навчальних закладів, роботодавців та громадських організацій.

Загалом, цінність зустрічі була високою як з точки зору обміну ідеями, так і в плані культурного збагачення. 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

       

  • Профспілковий полілог Білорусії, Росії та України
  • Профспілковий полілог Білорусії, Росії та України

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]