Дата публікації:
13 квітня 2012
Кількість переглядів:
1327
Поділитися:

10 квітня в актовій залі гуртожитку №2 СумДУ пройшов другий творчий конкурс «Умілі ручки». Участь у заході взяли мешканці всіх гуртожитків Сумського державного університету.

 На конкурсі були представлені найрізноманітніші роботи: екзотичні орігамі, натуралістичні малюнки на склі, портретна графіка, етнічні вишивки, цікаві вироби з бісеру, шкіри, дерева, оригінальні художні фотографії і навіть світлодинамічна установка, спроектована студентом факультету ТеСЕТ. Цікаві колективні роботи презентували й учасники гуртків декоративно-прикладного мистецтва (керівник – Нінель Лесик) та дизайну (керівник – Валентина Коваленко), які працюють на базі гуртожитків. Прикрасили виставку і майстерно виконані роботи іноземних студентів.

Після довгої дискусії журі визначило двох переможців цьогорічного конкурсу. Ними стали студентка Медичного інституту Дар'я Тарасенко, яка створила дивовижну картину з бісеру «Лебедина вірність», а також представник факультету ТеСЕТ Євген Слободюк – неперевершений майстер орігамі. Він зізнався, що займається орігамі лише місяць: «Вчився самостійно, просто побачив чудернацькі роботи в інтернеті й спробував виготовити подібне власноруч. Планую й надалі не полишати паперове мистецтво та розвивати своє уміння».

Проректор з науково-педагогічної роботи та організації позанавчальної діяльності Олена Король, яка опікується мешканцями гуртожитків, привітала учасників і зазначила, що найближчим часом кращі роботи молодих митців будуть представлені на міському конкурсі «Студентська весна», який відбудеться 20 квітня у палаці культури «Хімік».

Алла Треус
Гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]