Дата публікації:
13 квітня 2012
Кількість переглядів:
754
Поділитися:

12 квітня вчена рада Сумського державного університету обговорила стан і заходи щодо розвитку системи фізичного виховання, спортивно-масової роботи та спорту вищих досягнень, а також розглянула стан і основні завдання системи працевлаштування та організацію роботи щодо забезпечення довготривалих зворотніх зв’язків із випускниками університету.

Вчена рада відмітила успішну участь спортсменів університету на міських, обласних, всеукраїнських і міжнародних універсіадах і змаганнях. Присутні звернули увагу звернула увагу на вдосконалення форми залучення студентів до занять фізичною культурою з урахуванням інтересів, здібностей та індивідуальних особливостей. Відмітили покращення матеріально-технічної бази університету, ремонти спортивних споруд, придбання спортивно-оздоровчої бази та створення студентського санаторію-профілакторію. Важливим для іміджу навчального закладу є створення інформаційних стендів спортивного життя університету та фотогалереї кращих спортсменів. Обговорювали й питання посилення популяризації фізичної культури та спорту через студентське самоврядування, створивши, наприклад, фан-клуби команд ігрових видів спорту тощо.

Закцентувала вчена рада увагу й на темі працевлаштування випускників, їх конкурентоспроможності на ринку праці та здатності вишу сприяти їх професійній кар’єрі. З метою вдосконалення організації системи працевлаштування рада прийняла рішення розширити практику соціального партнерства щодо співпраці з кадровими агенціями, розробити механізми залучення студентів до виконання господарчих договорів на замовлення промислових підприємств і проходження ними практики на цих підприємствах. Прийнято рішення ввести до переліку дисциплін за вибором такі, що зможуть дати студенту навички щодо розбудови власної кар’єри та розробити план організації системної взаємодії випускових кафедр із установами.

Начальник відділу практики та інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів Роман Васькін запропонував наступні напрямки взаємодії із випускниками університету:

  • створення клубів за інтересами, філій в середині України та за кордоном;

  • щорічне вручення премій асоціації найбільш видатним випускникам, що прославляють своїми досягненнями Alma Mater;

  • святкування дня спеціальності, кафедри, вишу, тематичних заходів із залученням до проведення випускників;

  • розвиток веб-порталу для спілкування випускників і вихід інформаційного бюлетеню з новинами про життя вишу тощо.

Саме через організацію системи безперервної практичної підготовки, взаємодію з підприємствами, буде досягнута основна мета – отримання студентами практичного досвіду та гарантія працевлаштування.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]