Дата публікації:
19 квітня 2011
Кількість переглядів:
3743
Поділитися:

17 квітня у стінах провідного навчального закладу регіону – Сумському державному університеті – відбувся День відкритих дверей. Це була прекрасна можливість для сьогоднішніх випускників та їх батьків ознайомитися із нашим університетом безпосередньо, а не за чутками.

Не випадково народна мудрість говорить, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Проректор з науково-педагогічної роботи та гуманітарних питань Ніна Світайло наголосила, що двері Сумського державного університету завжди відкриті для всіх бажаючих. Вона намагалася передати присутнім у залі гордість за навчальний заклад, який представляє. Адже СумДУ – це не просто стіни, а великий комплекс потужних технологій нового типу, який вдало поєднує у собі науку, виробництво та творчість.

Сумський державний університет надає дійсно якісну освіту, яка визнається у європейських країнах. Підтвердженням цього є те, що до нас приїздять навчатися з майже 60 країн світу. Також про міжнародне визнання свідчать провідні світові рейтинги, такі як Webometrics, 4ICU, Scopus, TopCoderтощо, які відносять нас до десятки кращих вищів України і навіть до сотні провідних вищів світу.

Важливим показником успішності, престижності й рейтинговості університету є щорічні перемоги студентів на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт та Всеукраїнських олімпіадах з навчальних дисциплін, напрямків підготовки, спеціальностей. Так, серед конкурсів наукових робіт студентам Сумського державного року майже п’ять років немає рівних, а серед олімпіад ми впевнено тримаємося на 3-4 позиції серед усіх вищих навчальних закладів України.

Сумський державний університет пишається й своєю бібліотечно-інформаційною системою,  де впроваджені новітні технології, створені комфортні умови для роботи й оперативного та якісного надання послуг читачам – сайт, який дозволяє працювати з електронними підручниками або зробити «електронне замовлення» на літературу через Інтернет, отримати он-лайн консультацію. Фонд бібліотеки складає 2,5 млн примірників. За рівнем автоматизації бібліотека СумДУ є одним із лідерів бібліотечної справи в Україні й лідером серед бібліотек області.

На власні очі абітурієнти могли переконатися, наскільки бурхливе культурне життя в університеті. Студенти постійно беруть участь у культурно-масових заходах, концертних програмах, шоу-конкурсах, тематичних вечорах і танцювально-розважальних програмах. У СумДУ культивується 27 видів спорту, працюють 37 досвідчених тренерів, які виховали не одне покоління успішних спортсменів, котрі досягають високих результатів українського та світового рівнів. Окрім того, Сумський державний університет є осередком активного спортивного життя. Цьому сприяє відповідна спортивна база: відкритий футбольний майданчик зі штучним покриттям, обладнані на сучасному рівні спортивні зали, в тому числі зал боротьби, басейн, тренажерні зали, веслувальна база тощо.

Усе це може працювати на твоє вдосконалення та розвиток уже завтра. Завтра твоє життя зміниться. Завтра розпочнеться нова епоха твого життя. Уже завтра втіляться твої найзаповітніші плани і найсміливіші ідеї. Завтра ти прокинешся із абсолютним відчуттям того, що новий день дарує тобі нові можливості, у твоє життя входять нові люди та нові думки. Твоє завтра настане дуже скоро. Уже зовсім скоро…коли ти станеш студентом Сумського державного університету.

Буклет для абітурієнта

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]