Дата публікації:
19 квітня 2012
Кількість переглядів:
1530
Поділитися:

19 квітня Сумський державний університет вітав кращих молодих інтелектуалів області  – у актовій залі відбулася церемонія нагородження переможців учнівських олімпіад з базових дисциплін та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів МАН України.

Слова привітання поважних гостей – голови Сумської Обласної державної адміністрації Юрія Чмиря, його заступника Тамари Іщенко, голови обласної ради Геннадія Михайленка та т.в.о. начальника управління освіти і науки ОДА Інесси Пісоцької – чергувалися з виступами кращих танцювальних та співочих колективів області.

«Знання – це найбільша цінність сьогодні. І молодь нарешті усвідомила, що їх не дадуть ні сучасні технології, ні розваги», – заявив Юрій Чмирь. Саме тому влада ініціює проект «Нова Сумщина – 2015», у ході якого будуть створені сприятливі умови для інтелектуального та духовного розвитку молоді. За словами Геннадія Михайленка, влада вже зараз активно піклується про підтримку і повноцінну реалізацію здібностей юних талантів: у області функціонують інтернати для обдарованої молоді, нещодавно відродили театр, створюється футбольна школа. Влада фінансує близько 50 різних інтелектуальних змагань, ОДА щорічно визначає 90 своїх стипендіатів, найдостойніші отримують стипендію Президента України.  

Ректор СумДУ, а за сумісництвом – президент Сумського територіального відділення МАН Анатолій Васильєв – привітав найуспішніших молодих науковців області. Він виступив від імені усієї наукової еліти СумДУ та зауважив, що університет активно підтримує і заохочує наукові починання студентів. Також на святі відзначили й нагородили кращих учителів, що кілька років поспіль готують переможців предметних олімпіад.

У ході церемонії усі переможці отримали дипломи та цінні подарунки від Сумської ОДА.

Усього впродовж 2011-2012 року участь у III етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяли 1162 учні, із них 454 вибороли перемогу. Із 84 учасників IV етапу призові місця отримали 25 учнів. Найбільше призерів підготували навчальні заклади м. Суми, Шостки та Конотопу.

Анна Книш

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]