Дата публікації:
25 квітня 2012
Кількість переглядів:
1203
Поділитися:

19 квітня 2012 року в Політехнічному технікумі та Конотопському інституті Сумського державного університету відбувся ХІ Міжрегіональний відкритий конкурс-фестиваль патріотичної пісні "Від серця до серця", який щороку збирає у своєму колі творчу молодь від 8 до 20 років. Головою оргкомітету заходу традиційно виступила директор Політехнічного технікуму Тетяна Вікторівна Гребеник.

Відродження та популяризація патріотичної пісні в Україні й за її межами, підтримка обдарованої молоді та збереження славних мистецьких традицій регіону – мета конкурсу-фестивалю.

Цього року до святкового заходу свої виступи підготували представники із Конотопа, Шостки, Ромен, Сум, а також творча молодь із Воронежа (Російська Федерація).

Хор ветеранів війни та праці Конотопського міського будинку культури «Зоряний» відкрив фестиваль. Пісні «Дума про землю» та  «Солов’ї» об’єднали виконавців і глядачів патріотичним духом, гордістю за рідну землю. Після закінчення виступу зал аплодував і проводжав ветеранів стоячи.

Учасників, членів журі та гостей фестивалю привітали заступник голови Сумської обласної ради Іван Рубенко, Конотопський міський голова Василь Дзед, заступник міського голови Тетяна Володіна, голова Слов’янського комітету України, народний депутат України ІІ та ІІІ скликань Микола Лавріненко, керівник фонду розвитку «Рідний край» Володимир Сахно, начальник штабу паланки Сумської міської громадської організації «Козацтво запорізьке» Василь Северин, завідувач відділу молоді та спорту Конотопської міської ради Юрій Леміш, заступник голови Ради ветеранів м. Конотоп Раїса Янчук, почесні ветерани війни та праці. 

Конкурсну програму розпочали учасники віком від 8 до 11 років. Дітлахи порадували чудовими піснями та яскравими образами. Максим Муштай та Іван Чернишенко вразили глядачів чудовою грою на кобзі. Приємно порадувала зграйка маленьких «сонечок» вокально-хореографічного колективу «До-Мі-Соль-ка» Конотопського будинку дитячої та юнацької творчості.

Художні номери  у віковій категорії  від 12 до 15 років відрізнялися яскравими костюмами, душевною відкритістю та позитивом.  Учасників об′єднували бажання перемогти й нести патріотичну пісню в серці.

Завершили конкурс найстарші учасники віком від 16 до 20 років. Журі відзначило високий професіоналізм виступів, якісну підготовку номерів та яскраву хореографію.

Кожен із учасників отримав грамоту, переможці – відповідні дипломи та цінні подарунки.

Давиденко А., Фесенко Н.,
студентки ЖТ – 11 к

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]