Дата публікації:
28 квітня 2012
Кількість переглядів:
1522
Поділитися:

Протягом тижня у Сумському державному університеті відбувалися заходи, присвячені 26-й річниці ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Трагедією не тільки для України, а й усього світу стала ця подія. Біль і смуток залишився у серці кожного, хто причетний до Чорнобиля.

24 квітня студентам факультету технічних систем та енергоефективних технологій провели лекції. Провідний фахівець відділу позанавчальної роботи Неля Лінькова розповіла про молодих юнаків, яких відсилали гасити пожежу. Зазначила вона і про масштаби аварії, адже радіація з України дійшла до Скандинавії, та про відмову інших країн у допомозі, бо їхні представники знали з чим матимуть справу. У пам'ять усім загиблим прозвучала ода Миколи Сингаївського.

26 квітня відбувся перегляд кінострічки «Сталкери на один день» про Чорнобильську трагедію. Особлива вона, мабуть, тому, що знята сумськими відеолюбителями до 25-ї річниці аварії  ̶  Миколою Могиленко та Олексієм Алєксєєвим. «Фільм був представлений в п’яти конкурсах, у тому числі закордонних,  ̶  зазначив Микола Могиленко, який переглядав роботу разом зі студентами. – Він демонструє один день із життя Чорнобиля та людей, які ризикували власним здоров’ям та життям, аби загасити пожежу».

За ініціативи студентського ректорату пам'ять загиблих та постраждалих вшанували викладанням палаючих свічок у формі знака радіації на центральній площі СумДУ.

Пам’ятати про трагедію Чорнобильської АЕС та вшановувати пам'ять її ліквідаторів – обов’язок кожного. Ми маємо бути вдячні цим людям за те, що ходимо під чистим блакитним небом і вдихаємо повітря без радіації.

Світлана Сидорко,
 гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]