Дата публікації:
20 квітня 2011
Кількість переглядів:
3877
Поділитися:

19 квітня Сумський державний університет провів перший Міжнародний форум волонтерів на тему: «Досвід волонтерської роботи вищих навчальних закладів у сфері реалізації соціальних проектів».

Загострення соціальних проблем та відсутність досконалої системи послуг вразливим верствам населення значно підвищує роль волонтерів у сучасному житті. Сьогодні вони не лише добровільні помічники, які розуміють, відчувають біль та труднощі інших людей. Це школа життя, росту і саморозвитку, яка допомагає виховувати, формувати гуманну, високодуховну, культурну та ціннісно-зорієнтовану особистість. Відтак, волонтерський рух серед молоді набуває масового характеру, особливо у стінах вищих навчальних закладів.

Перший Міжнародний форум волонтерів об’єднав волонтерів із п’яти провідних вищих навчальних закладів Сумщини. На зустріч була запрошена й делегація волонтерів Південно-Західного державного університету (місто Курськ, Російська Федерація).

Учасників форуму привітали високошановні гості. За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, університет прагне розвинути у студента не лише якості професіонала, а й справжньої людини: «З кожним роком волонтерський рух нашого уніеврситетунабирає все більше обертів. Сьогодні ми допомагаємо кожному, хто потребує уваги та захисту».Грамоту управління освіти і науки Сумської облдержадміністрації за вагомий внесок у вирішенні питань соціального спрямування та дієву волонтерську роботу вручив перший заступник начальника управління освіти і науки СОДА Ігор Козолуп. Щира вдячність усім волонтерам прозвучала й з вуст директора Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Анатолія Удода. «Волонтерський рух – це рух молодих та енергійних людей, які творять наше майбутнє», – підкреслила проректор з науково-педагогічної роботи Олена Король, яка опікується волонтерським рухом СумДУ.

Ключовою й актуальною темою форуму стали питання допомоги інвалідам, підтримка дитячих будинків та інтернатів, турбота про ветеранів Великої Вітчизняної війни та ветеранів праці. Студенти вирішили активно співпрацювати у напрямку залучення молоді до свідомої волонтерської діяльності та розширити географію виїздів волонтерів до дитячих будинків та інтернатів. У ході жвавої дискусії учасники заходу обмінялися досвідом і напрацьованими знаннями, поділилися існуючими проблемами, розглянули ідеї спільних акцій та проектів, які реалізовуватимуться найближчим часом. За результатами форуму прийнята резолюція. Її дотримуватимуться волонтери у своїй подальшій діяльності. Крім того, гостям форуму презентували бібліотеку СумДУ та провели екскурсію анатомічним музеєм Медичного інституту.

Учасники форуму висловили сподівання: подібні заходи стануть поштовхом до народження цікавих волонтерських проектів та подальшого розвитку волонтерського руху.

 

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]