Дата публікації:
20 квітня 2011
Кількість переглядів:
3964
Поділитися:

На виставку під такою назвою сумської художниці Ірини Проценко літературна вітальня бібліотеки СумДУ запрошує студентів, викладачів та співробітників до 12 червня 2011 року.

Ірина Проценко – одна із сумських художників, що пише жанрові полотна, яким притаманна особлива розкутість моделей. Емоційною виразністю наповнені не лише сюжетні твори, а й портрети.

Стиль художниці – це перегук вічних духовних цінностей з сьогоденням. Картини привертають увагу, перш за все, ідейними та досконало побудованими композиціями, яким підкоряється колір. Своє творче понадзавдання майстриня вибудовує в рамках мистецтвознавчого висловлення, що стилістично відносить Ірину Проценко до «нової фігурації».

Окрім техніки живопису талановита сумська художниця працює й у графіці. Інколи вона звертається до жанру карикатури та її різновиду – шаржу. Вміло, однією лінією передає характерні риси персонажів з добрим гумором. Як відгукуються критики, Ірина Проценко органічно поєднує у своїх творах любов до краси навколишнього світу з філософським поглядом на життя і виходить це у неї прекрасно.

Тож не втратьте свою можливість побачити «міф і реальність» на власні очі – завітайте до літературної вітальні бібліотеки СумДУ!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]