Дата публікації:
15 травня 2012
Кількість переглядів:
1363
Поділитися:

Святковим дійством у центрі міста відзначив міжнародний День матері Центр підтримки сім̓ї Сумського державного університету. Захід проводився у рамках реалізації соціальної програми "СумДУ - сумчанам".

Мама – найпрекрасніше слово на землі. Це перше слово, яке ми вимовляємо, і звучить воно на різних мовах однаково ніжно. Особливо часто слово «мама» лунало на святковому концерті «Мама – мій найкращий друг», ініційованогоЦентром підтримки сім’ї Сумського державного університету, «Центром дозвілля молоді» Сумської міської ради та інтернет-порталом для сумських батьків detki.sumy.ua.

Насичена програма святкування була цікавою і для батьків, і для дітейрізного віку. Малеча із задоволенням вітала рідних матусь, наввипередки говорила лагідні та приємні слова, обіймала та цілувала найріднішу людину. Захопливо пройшов конкурс, у якому  діти із зав’язаними очима по черзі вгадували руку своєї нені. На асфальті хлопчики та дівчата старанно вимальовували портрети своїх матусь і подарунки для них. Сумські колективи («Алазон» - керівник Лілія Мисливченко, «Джой» - керівник Вероніка Яценко) запальними танцями додали бадьорого настрою та енергії, а також запросили всіх бажаючих на флеш-моб. До акції долучилися і студенти Медичного інституту СумДУ (представники організації «Молоді медики Сумщини»), які провели для малечі бодіарт.

Невід̓ємною частиною свята став майстер-клас для дітлахів. На ньому юні умільці виготовляли вітальні листівки для своїх мам, прикрашаючи їх різнокольоровими квітами та чудернацькими візерунками. Спільними зусиллями учасники заходу створили величезну листівку-побажання, яку наприкінці свята запустили у небо за допомогою повітряних кульок.

За словами соціального педагога Центру підтримки сім̓ї СумДУ Юлії Савєльєвої, подібний захід центр провів уперше: «До дійства долучалося чимало дітей та батьків. Переважна більшість брала активну участь у конкурсах та завданнях, дехто танцював разом із нашими колективами, створював листівки, інші просто спостерігали, проте, без сумніву, ми здивували юних мешканців нашого міста, розважили і порадували їхніх матусь. І це прекрасно!»

 Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]