Дата публікації:
23 травня 2012
Кількість переглядів:
1785
Поділитися:

«Якщо держава фінансує освіту, то держава й повинна управляти ректорами – вважає народний депутат України, член Комітету з питань науки і освіти, радник Міністра освіти і науки, Сергій Баранов-Мохорт. Менше 50% студентів належним чином ставиться до навчання. Чи можна допустити, щоб інша, більша частина студентів вишів вибирала ректора?».

Навіть якщо б велика частина студентів належним чином ставилася до навчання, відзначає парламентар, то виникають питання:

- А чи мають вони більший професійний і життєвий досвід, ніж штатні співробітники вишу?

- Чи несуть вони відповідальність за результати своєї роботи, ніж студенти за результати свого навчання?

- Чому майбутні абітурієнти повинні "користуватися" вибором тих студентів, які під час виборів ректора навчалися на старших курсах і вже закінчили навчання?

На думку нардепа, якщо держава фінансує освіту, то держава й повинна призначати і управляти ректорами, а також контролювати їх роботу. «Якщо ВНЗ - недержавний, то відповідно засновники (власники) повинні не тільки фінансувати навчальний заклад, а й призначати і управляти ректором відповідно до чинного законодавства. Необхідно бути реалістами, а не популістами. Головне не прогавити перехід від розгулу демократії до розгулу анархії », - резюмував Сергій Баранов-Мохорт.

Джерело: ukranewsПульс Киева

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]