Дата публікації:
24 травня 2012
Кількість переглядів:
928
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету мають унікальну можливість паралельно з вітчизняним дипломом отримати магістерський диплом європейського вишу. Цього року студенти факультету електроніки та інформаційних технологій Олександр Бойко, Максим Помазан, Анастасія Головченко та Віктор Коцюба стали першими, хто захищав свої дипломи у СумДУ дистанційно, навчаючись за межами України.

Навчаючись на 5-му курсі СумДУ, студенти від’їздять до Польщі, Швейцарії, США та інших країн. Там, за допомогою сучасних дистанційно-комунікаційних технологій, вони продовжують навчання в СумДУ, захищають дипломні роботи та отримують відповідний кваліфікаційний рівень.

Наразі студенти СумДУ Олександр Бойко та Максим Помазан навчаються в Lublin University of Tehnology (м. Люблін, Польща) за денною формою навчання, але вже захистили дипломну роботу на здобуття кваліфікаційного рівня «магістр»  у СумДУ.

Тема дипломної роботи Олександра Бойко – «Обґрунтування доцільності використання автономного електричного опалення житлових та виробничих приміщень». Вона присвячена розвитку та модернізації систем опалення. Студент показав та описав існуючі електричні системи опалення, які мають найбільший попит на сьогодні, виконав їх порівняльну характеристику. Доцільність використання саме технології електричного опалення перед системами водного або парового опалення, безумовно, обґрунтована використанням відновлюваного процесу – електричної енергії.

Максим Помазан захищав дипломну роботу на тему «Електротехнічні системи електроспоживання». У роботі досліджувалася система електропостачання та електроосвітлення навчальних аудиторій 3-го поверху електротехнічного корпусу СумДУ. Проаналізовано загальні характеристики системи електропостачання та електроосвітлення, їхній склад і характеристики силових електроприймачів.

Студентка спеціальності "Фізична та біомедична електроніка" Анастасія Головченко знаходиться у Швейцарії та навчається за програмою подвійних дипломів у Федеральній політехнічній школі Лозанни (фр. École Polytechnique Fédérale de Lausanne), яка має статус технічного університету і вважається одним із найпрестижніших навчальних закладів Європи. Експериментальну частину своєї роботи на тему: «Розроблення оптимізованого інтегрованого оптомеханічного  детектора для ультраточних вимірювань» Анастасія Головченко виконала в швейцарскій Лабораторії фотоніки та квантових вимірювань. Дослідження в цій науковій лабораторії належатьдо передових галузей розвитку нанотехнологій, знаходяться на стику квантової та нелінійної оптики мікро- і наноматеріалів, кріогенних технологій і базуються на знаннях фундаментальної фізики.

Віктор Коцюба захищав свою дипломну роботу «Розробленняметодики об'єктно-реляційного відображення для проектування об'єктно-орієнтованих програм» із США. Його робота присвячувалася проблемі об'єктно-реляційного невідповідності при проектуванні інформаційних систем і методам об'єктно-реляційного відображення,спрямованих на зниження даного впливу.

Уже у червні ці студенти отримають диплом Сумського державного університету, а в жовтні-листопаді стануть магістрами тих закордонних навчальних закладів, де вони зараз навчаються.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності 

       

       

  • Вітчизняний та закордонний диплом одночасно – це реально
  • Вітчизняний та закордонний диплом одночасно – це реально
  • Вітчизняний та закордонний диплом одночасно – це реально
  • Вітчизняний та закордонний диплом одночасно – це реально

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]