Дата публікації:
05 червня 2012
Кількість переглядів:
1739
Поділитися:

Університетський Центр підтримки сім̓ї «Студентський лелека» зустрів Міжнародний день захисту дітей у колі найменших мешканців нашого міста, організувавши цікавий інформаційно-розважальний захід у рамках соціальної програми «СумДУ – сумчанам».

Місцем проведення святкового дійства не випадково став дитячий парк «Казка»  ̶  улюблене місце розваг та відпочинку дітлахів. Як виявилося, програма була досить різноплановою і розрахованою на дітей різного віку. Відтак, усі охочі продемонструвати свої художні таланти вимальовували на асфальті крейдяні пейзажі та портрети. Приковували увагу й яскраві паперові роботи, які старанно виготовляли учасники майстер-класу. Бажаючі порухатися під запальну музику приєдналися до танцювального заняття, а зовсім малі дітлахи неабияк вподобали студентів СумДУ, переодягнених у казкових героїв. Хлопці та дівчата із задоволенням гралися з малечею та позували перед фотокамерами, аби у батьків та дітей залишилася тепла згадка про цю зустріч на все життя. Кращих учасників відзначили подарунками, люб̓̓язно наданими управлінням у справах сім"ї, дітей та молоді Сумської обласної державної адміністрації та інтернет-порталом  для сумських батьків detki.sumy.ua.

Поряд із розвагами та відпочинком співробітники Центру провели опитування серед батьків та дітей. Ключове питання звучало наступним чином: «Щоб ви хотіли створити чи змінити у Сумах, аби дітям жилося краще?». За словами координатора Гендерного ресурсного центру СумДУ Андріани Костенко, результати опитування будуть оприлюднені у спеціальному кольоровому буклеті «Мрії сумських дітей». «Ми плануємо видати й роздати буклети серед політиків, благодійників, відомих людей, аби останні звернули особливу увагу на бажання та потреби маленьких сумчан»,   ̶  зазначила Андріана Миколаївна.

До речі, всі дітлахи та матусі, які завітали на свято, отримали паперовий тюльпан, виготовлений заздалегідь волонтерами Центру, на знак миру та любові, щасливого дитинства та батьківства, які мають панувати у цьому житті.

Ліна П̓ятниця

               

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]