Дата публікації:
21 квітня 2011
Кількість переглядів:
3937
Поділитися:

21 квітня студенти 1-3 курсів юридичного факультету СумДУ прослухали майстер-клас на тему: «Медіація».

Захід організували представники Головного управління юстиції у Сумській області та члени Юридичної клініки СумДУ з метою надання інформації про врегулювання спорів та альтернативні методи їх вирішення із залученням громадських правозахисних організацій. На думку викладачів юридичного факультету, подібні обговорення в подальшому зможуть допомогти студентам налагодити процес комунікації та проаналізувати конфліктну ситуацію,.

Проводили майстер-клас голова окружного спеціалізованого третейського суду Сумської області, радник міського голови Володимир Єщенко та фахівець в галузі  медіаційної процедури Ірина Дайнека. Зауважимо, що медіація – це вид аль тернативного врегулювання спорів, метод вирішення с порів із залученням посер едни ка (мед іат ора), який допомагає сторонам кон ф лікту налагодити процес ком унік ації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту.

Захід складався з трьох частин: перегляд відеоролику «Процес медіації», роз’яснювальна лекція та тренінги зі студентами. Як розповіли фахівці, на відміну від формального судового чи арбітражного процесу, під час медіації сторони доходять згоди самі — медіатор не приймає рішення за них – це новий формат роботи, який став досить популярним та ефективним у демократичних країнах, тому майбутнє саме за медіацією.

Студенти юридичного факультету залишилися приємно вражені професійним рівнем обговорення та висловили велику подяку лекторам.

Юридична клініка,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]